מקצוע הנדסת קול הוא מקצוע המשלב מן המדע ומן היצירתיות ביחד – כשיש את הכלים ואת הידע איך לטפל ולהפיק סאונד, ניתן לעבוד עם התוכנות המתקדמות ביותר בתחום וליצור אולפן להפקות אודיו.
כל אולפן המשמש להפקות אודיו תוכנן בידי אנשים המתמצאים בתחום הסאונד, אולם כדי לקבל את הידע להפקות סאונד המקצועי ביותר להקמת אולפן שכזה, ניתן ללמוד במסלול המכשיר להנדסאי קול – וללמוד את כל המקצועות ההנדסיים והמדעיים על מנת לצאת כשיר לשוק העבודה העצמאי. הנדסאי קול הוא המרכיב למן היסודות את האולפן, הבוחר את הציוד המתאים לעבודה בו, מעמיד את הכלים בו בהתאם לתוצאה הטובה ביותר – וזאת לפי ידע מדעי מקדים שנלמד בלימודי הנדסת קול. מדובר בלימודי תעודה שיכולים להיות משולבים בחלק ממוסדות הלימוד בלימודי תואר בתחום זה או בתחום משיק.
מהן מטרות לימודי הנדסאי קול?
לימודי הנדסאי קול משלבים בתוכם את הציוד ואת תוכנות הסאונד החדשניים והנפוצים ביותר כיום, שעימם נוהגים לעבוד אנשים בתחום. לצורך העניין – משתמשים בלימודים אלו במעבדות מתקדמות לאודיו ולפיזיקה, תוך למידה בכיתות מצוידות במיטב המכשור להגברה ולהקלטה. הלומדים במסגרת תוכנית זו יוכשרו לרמה הגבוהה ביותר בלימודי סאונד בארץ, תוך מענה על דרישות המה"ט.
|
|
לימודי הנדסאי קול משלבים בתוכם את הציוד ואת תוכנות הסאונד החדשניים והנפוצים ביותר כיום. |
|
|
מה תוכן לימודי הנדסאי קול?
השיעורים הם עיוניים להעשרת הרגע באופן מעמיק באנגלית טכנית – מקצועית, במתמטיקה, הכרת המחשב ויישומים תומכים, אלקטרוניקה, חשמל, פיזיקה, לימוד ניהול אולפן הקלטות, תוכנות סאונד, אקוסטיקה, קליטה ושידור – העברת המידע הקולי באמצעות רדיו דיגיטלי, גלי רדיו, קוי תקשורת ומיקרוגל, מבוא למוסיקה, זכויות יוצרים והיבטים משפטיים של העבודה, טכנולוגיית קול ועוד. בנוסף לאלו, ישנם גם קורסים מעשיים המחייבים תרגול במהלך הקורס, כמו למשל עיצוב פסי קול למדיות השונות – כולל הגשות פרויקטים, הגברת שטח, תחזוקת הציוד, עריכה ממוחשבת של קול, מיקסינג, מאסטרינג, עבודה עם כל סוגי הציוד, פורמטים להקלטה ועוד.
איזו תעסוקה ניתן למצוא בתחום?
מקצוע זה הוא בין המבוקשים במקצועות הסאונד – היות והוא מקיף תכנים רבים אשר באמצעותם ניתן להקים אולפן הקלטות מקצועי – לבנות אותו למן היסוד ועד לרמת הגימור המושלם, או לעבוד בתחום כפרויקטורים לטקסים, לעיצוב פסי קול לסדרות טלביזיה ולסרטים וכן לכל סוגי המדיות השונות. הנדסאי קול שהוא גם מוסיקאי יכול להפיק להקות, פרויקטים, הרכבים וזמרים – או לעבוד עם מלחינים ועם מעבדים מוסיקליים כדי להוציא לאור ולאפשר יצירת מוסיקה והקלטתה ברמות הגבוהות ביותר.