למטרת פיתוחן של תרופות ומוצרים רפואיים יש צורך במחקרים רפואיים בבני אדם. הCRA, או מנטר מחקרים קליניים כפי שהוא מכונה בעברית אמון על ניהול ופיקוח ניסויים קליניים. תפקידו של המנטר הוא חיוני ובלתי נפרד בתחום המחקרים הקליניים. המחקרים הקליניים מתבצעים במוסדות רפואיים שונים. מטרתו העיקרית של המנטר היא שמירה על זכויות החולים הנוטלים חלק במחקר הקליני, לשם כך כרוכה עבודתו של המנטר בבדיקה האם החוקרים העורכים את המחקר פועלים בהתאם לפרוטוקול המחקר. עבודתו של המנטר מורכבת מעבודת שטח, קשרי חוץ ועבודה במסגרת מדעית ורפואית.
יעדי קורס להכשרת מוניטורים
כדי להשתלב בתחום המאתגר של מחקרים קליניים יש צורך לעבור קורס המקנה את כל מה שנדרש כדי לעסוק בתפקיד זה. היקפו הנרחב של הקורס, והעובדה שהוא מעמיק הינם חלק מהמטרה להכין את המשתתפים להיות חלק מתעשיית המחקרים הקליניים. הכלים והמיומנויות שרוכשים המשתתפים בקורס יאפשרו להם בעתיד לעסוק כמנטרים בתעשיות כגון מכשור רפואי, וכן בתעשייה הפרמצבטית והביולוגית.
למי מיועד הקורס
קורס להכשרת מוניטורים מיועד עבור קהל יעד המורכב מוטרינרים, רופאים, רופאי שיניים, רוקחים, אחיות מוסמכות וכן מתאמי מחקר ובוגרי מדעי החיים/טבע/כימיה שאין להם ניסיון קודם במחקרים קליניים ואשר ברצונם לעסוק בתחום המחקר הרפואי.
ניסויים
כשם שהטכנולוגיה מתפתחת בקצב מסחרר, גם תעשיית הפרמצבטיקה מתפתחת במהירות, וכן פיתוחם של מוצרים ביולוגיים ומכשור רפואי, מה שגורם לעלייה תלולה בעריכת ניסויים קליניים. מאחר שניהול הניסוי הקליני מנוהל על ידי המנטר, יש צורך בעוד כוח אדם איכותי שיכנס למשבצת חיונית זו. כל תרופה או מוצר רפואי שיוצאים לשוק חייבים להיבדק קודם כל על מנת לקבוע את מידת בטיחותם, ולשם כך קיים המקצוע של מנטרי מחקרים קליניים. אחריות רבה מוטלת על המנטרים, שכן הם מספקים את האישור הסופי לכך שהמוצר ראוי ובטוח לשימוש.