הנדסת תעשייה וניהול, היא אחד המקצועות המבוקשים כיום בשוק. תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול מעניק לסטודנטים את מגוון הכלים והשיטות שיאפשרו להם להתמודד עם ניהולן של מערכות מידע בסביבה ארגונית.
מהנדס תעשייה וניהול, הוא מי שעוסק בתפעול ותכנון של מערכות מידע מורכבות בסביבת הארגון, הנוגעות לשירותים ותעשייה. כחלק מתפקידו הנרחב, לשם כך, עליו להיות בקיא בתחומים רבים כמו הנדסה וטכנולוגיה, ניהול, מדעי החברה, שיווק ומשאבי אנוש.
|
|
מהנדס תעשייה וניהול, הוא מי שעוסק בתפעול ותכנון של מערכות מידע מורכבות בסביבת הארגון, הנוגעות לשירותים ותעשייה. |
|
|
מה לומדים בתואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול?
לימודי תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול אורכים כארבע שנים. במסגרת לימודי הנדסת תעשייה וניהול לומדים לימודים עיוניים לצד מעשיים. לצד לימוד נושאים המניחים את התשתית לפרקטיקה, כמו לימודי מדעים, מתמטיקה, הנדסה וקורסים תיאורטיים נוספים בתחום ההנדסה, התעשייה והניהול, הסטודנטים אף לומדים כיצד עליהם לעסוק באופן מעשי בתפעולן ותכנונן של מערכות מידע.
אחרי התואר - תעסוקה בתחום ההנדסה והניהול
במגוון ענפים במשק, זקוקים כיום להנדסאים בתחום התעשייה והניהול. לימודי הנדסת תעשייה וניהול מכשירים את הבוגרים בתחומים מרובים דוגמת מערכי ייצור ועבודה, תכנונן ושילובן של מע´ מידע במסגרתה של המע´ הארגונית, חקר שיטות של עבודה, שילובן של מערכות מידע בחברה, ניתוח אנליטי ואופטימיזציית מערכות מורכבות בארגון, התמודדות עם בעיות הנוגעות לתחום הנדסת אנוש, פתרון בעיות מורכבות שונות ואף עבודה עם מערכות שינוע.
חלק מהנושאים הנלמדים במהלך תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול
במהלכו של התואר, לומדים מגוון קורסים כגון: קורסים בפיזיקה, אלגבה, חדו"א, מבוא למדעי המחשב, מבוא להנדסת תעשייה, קורס באנגלית טכנית, הנדסת אנוש, מבוא לכלכלה, מבוא לתכנות של מערכות, מתמטיקה דיסקרטית, משוואות דיפרנציאליות, מבוא לשיווק, כלכלתה של סביבה, הסתברות, סטטיסטיקה, מערכות ייצור המשולבות עם מחשוב, התנהגות ארגונית, יסודות הנדסת חשמל, ניהול של מערכות ייצור, עיבוד נתונים, חשבונאות ניהולית, מערכות בקרה, ניהול של משאבי אנוש, תהליך האספקה בחברה - תכנון ותפעול, מערכות שינוע ואחסון שלהן, הערכת סיכונים בפרויקטים, הנדסת שיטות וגישותיה המתקדמות, מערכות מלאי, ניהול משאבי הארגון (ERP), מדידת יעילות הארגון, הבטחת איכות, יישומי טכנולוגיה, חקר ביצועים בעזרת מחשב, ניתוח כדאיות של פרויקטים, תכנות מונחה עצמים, סחר אלקטרוני, ניהול ידע ולמידה ארגונית, אסטרטגיה שיווקית, שיווק על נגזרותיו - בינלאומי ותעשייתי, ניהול חוזים, תהליכים קבוצתיים בארגון, גישור ומו"מ, יסודות המיסוי ועוד.