עולם האופטיקה נחקר ומתבסס על לימודי הנדסה. לימודי הנדסת אופטיקה עוסקים בהבנת הפיזיקה שמאחורי חוש הראיה, מכניקת הלייזר והפעלת המכשיר המנתח, תכנון מכשור חדיש בתחום האופטיקה, תחזוקו ושיפורו על פי צרכי השוק.
השלב הבא בהתקדמות התעשייתית בעולם האופטיקה, היא ייצור של מכשירים רפואיים או תעשייתיים בהנדסה אופטית. ישנו מספר מועט של מוסדות לימוד שעוסקים בתחום ההנדסה האופטית, אולם בעתיד צפויים להפתח מסלולים רבים בתחום זה לאור הביקוש העז בתעשייה לרכיבים אופטיים למערכות רפואיות וכן למערכות ביטחוניות, לתחום ציוד תקשורת ובקרת האיכות וכן בעתיד ישתמשו בידע ובהון האנושי גם לתחום האנרגיה. אם עד לפני מספר שנים לא הייתה הכשרה ייעודית בעולם ההנדסה האופטית, הרי שכיום היעד הוא לנפץ את תקרת הזכוכית הקיימת ולהכניס יותר כוח עובד לשוק שיש בו ביקוש גבוה מאוד להנדסאי אופטיקה.
|
|
לימודי הנדסת אופטיקה עוסקים בהבנת הפיזיקה שמאחורי חוש הראיה, מכניקת הלייזר והפעלת המכשיר המנתח, תכנון מכשור חדיש בתחום האופטיקה, תחזוקו ושיפורו על פי צרכי השוק. |
|
|
תעודת בוגר/ת במדעים בהנדסה אופטית
באופן כללי, ישנה דרישה גבוהה לקליטת מהנדסים שהם יוצאי תארים עכשויים בהנדסה, הן כדי להגדיל את נפח המהנדסים הפעילים בתעשיות בישראל, והן כדי לרענן את הכוח העכשוי המהנדס בשוק. תעודת בוגר B. Sc בהנדסה אופטית הוא התמחות מעשית מדויקת יותר לתחום שהולך להתפתח עוד יותר בהתמחות המקצועית שבו לצרכי תעשיות האופטיקה בישראל. התואר הזה כולל התמחות מעשית בתעשיית האופטיקה שבו מיישמים את התכנים ההנדסיים ואת הרקע המתמטי לגבי הפיתרון המבוקש.
מהן המטרות העיקריות בתואר בהנדסה אופטית?
לימודי הנדסה אופטית מקנים את העקרונות הפיזיקאליים של המערכות האופטיות המתקדמות, תוך שילוב קורסי בסיס מעולם האופטיקה ויסודות מדעיים לרבות מתמטיקה ופיזיקה שנלמדים ברמה מוגברת. רוכשים ידע המסייע להפוך תכנון ופיתוח של רעיונות חדשים לכדי מכשירים ואביזרים ברי תפעול, תוך כדי עבודה במעבדה. לצורך העניין, הלומדים רוכשים ידע בהנדסת מכונות, בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, בתכנות ועוד. במהלך התואר הלומדים יתבקשו להכנת פרויקט על פי נושאי הלימוד בתואר תוך קבלת סיוע והנחיות מסגל ההוראה.
במה ניתן להתמחות בהמשך?
לימודי הנדסת אופטיקה בונים את היסוד להנדסת מכונות ולעולם האופטיקה, ובד בבד מאפשרים במהלך התואר התמחויות במגמות שונות, כמו למשל הרחבת מגמת האופטיקה בדגש על ידע מדעי שנצטבר בתחום – מגמה שעשויה להועיל למי שמתכנן תואר שני ממוקד יותר ועשיר בתכנים ישנה גם מגמת האלקטרו – אופטיקה שהדגש בה הוא על סיבים אופטיים והנדסת חשמל, וישנה מגמת מכנו – אופטיקה אשר הדגש בה הוא על הנדסת מכונות ביחד עם אופטיקה.