הנדסת תוכנה הינו אחד התחומים היותר מבוקשים כיום במשק בכלל ובפרט בחברות ההיי-טק השונות. ענף זה עוסק בפיתוח, תיחזוק ותפעול של תוכנות שונות ובעיקר בקידוד תכנון של קודים פנימיים.
עד לא מזמן נחשב תחום הנדסת התוכנה לנגזרת של מדעי המחשב, אולם בשנות ה-60, כתוצאה ממשבר התוכנה, החלה להתגבש הנדסת תוכנה כתחום עצמאי. הנדסת תוכנה משלבת בין עקרונות תיאורטיים של מדעי המחשב יחד עם עקרונות ושיטות של הנדסת מחשבים, הבטחת איות, הנדסת מערכות, הנדסת אנוש וניהול פרויקטים. למרבה ההפתעה, ענף הנדסת התוכנה אינו מסווג כיום כהנדסה או כמדע, וזאת בעיקר בשל כך שהוא יעד תשתית מתמטית וכן מכיוון שהוא ברובו המכריע מבוסס על כללי אצבע ובכך יש כאלו שאפילו טוענים כי הוא יכול להיות מסווג כחלק מתחום האומנות.
|
|
מטרת הלימודים המתקדמים היא להעניק לבוגרי תואר ראשון ידע עדכני ומדעי על מנת שיוכלו לעזור בפתרון של בעיות וכן על מנת שיוכלו למצוא דרכים ליישם את הידע של המהנדס. |
|
|
מטרת לימודי תואר שני בהנדסת תוכנה
מטרת הלימודים המתקדמים היא להעניק לבוגרי תואר ראשון ידע עדכני ומדעי על מנת שיוכלו לעזור בפתרון של בעיות וכן על מנת שיוכלו למצוא דרכים ליישם את הידע של המהנדס. התוכנית תעניק לסטודנטים מיומנויות בהובלה ובניהול של פרויקטי תוכנה גדולים ובביצוע מחקרים מדעיים בהנדסת תוכנה. על מנת להשיג מטרות אלו ילמדו הסטודנטים במהלך הלימודים שיטות וכלים שונים לפיתוח המחשבה, שיטות להבטחת תוכנה, שיטות בדיקה וכדומה.
נושאי הלימוד בתואר
במהלך הלימודים לתואר ילמדו הסטודנטים נושאים מעניינים רבים, כגון: מתודולוגיות מתקדמות לפתוח תוכנה, הבטחת איכות תוכנה ושיפור תהליכים, מודלים מתקדמים בתורת הסיבוכיות, אנליזה נומרית מתקדמת, ניהול פרויקטי תוכנה, מערכות לומדות, לוגיקה טמפורלית ואימות מערכות וכדומה, וכן יצטרכו לבחור קורסי בחירה מהמקצועות הבאים: אלגוריתמי קירוב, מידול מערכות אקולוגיות, תורת הקירובים הנומריים, השתלמות יחידנית בהנדסת תכנה, נושאים נבחרים בתורת הצפינה, נושאים מתקדמים בהנדסת תכנה, סמינר בהנדסת דרישות, אלגוריתמים מתקדמים בביולוגיה חישובית, סמינר בנושאים מתקדמים במערכות ניהול מסדי נתונים וכדומה.
אפשרויות תעסוקה עם סיום התואר
בוגרי תואר שני בהנדסת תוכנה יוכלו להשתלב בתפקידים בכירים בחברות ובארגונים בארץ ועולם, כגון: אמדוקס, קומברס, סיסקו, אינטל, בזק, אורנג´ וכו´. כמו כן יוכלו הבוגרים להשתלב בתעשייה הביטחונית בארץ ולקבל תפקידי מפתח בצה"ל, תעשייה אווירית או, אם ירצו, יוכלו לבחור להעמיק את הידע שלהם על ידי המשך הלימודים האקדמאיים. אפשרות שלישית היא לקחת את הקריירה לכיוון מחקרי ולהצטרף לאחת ממעבדות המחקר הגדולות בארץ.