מטבח הוא החלל המורכב ביותר בבית, בתור החדר המאחסן ושומר על טריות המזון, ובו אף מבשלים ואופים אותו. בעוד בעבר היו מסתירים את המטבח, כיום ישנה מגמה להפכו לגלוי, ולכן יש להתאים את הצרכים הפונקציונליים שהוא ממלא, למגמות העיצוב החדשות.
בשנים האחרונות כבר לא מסתירים את המטבח כבעבר וקיימת מגמה של פתיחתו לכיוון הסלון, או של מיקומו בצורה הבולטת לעין. על כן, הדרישה למטבח אסתטי , המדבר בשפה העיצובית של שאר החללים בבית, הולכת וגדלה, אולם לצד כך, עליו להמשיך ולמלא את הצרכים הפונקציונליים שלמטרתם הוא נועד ולהמשיך ולהיות קל לניקיון ותחזוקה, מואר, נוח, מרווח ומאוורר.
|
|
בשנים האחרונות כבר לא מסתירים את המטבח כבעבר. |
|
|
עבודתו של מעצב מטבח
לימודי עיצוב מטבח, הם לימודי מקצוע מבוקש ויצירתי, הדורש מהמעצב לקחת בסך השיקולים את הצרכים של החלל - אחסון, אביזרי חשמל, מערכות מים חשמל וגז, מכשירי תאורה ואוורור ומשטחי עבודה ולצד כל אלו, לקחת בחשבון את הפאן האסתטי שכולל בתוכו את החומרים, הצבעים, הריהוט ומגמות העיצוב הקיימות בתחום. כמו כן, על המעצב להבין את הצרכים הספציפיים של הלקוח ולקחת אותם בסך השיקולים המקצועיים שלו, כך שהלקוח יצא מרוצה.
נושאים הנלמדים בקורס עיצוב מטבח
בקורס עיצוב מטבח, תכנית הלימודים נחלקת לשלושה נושאים עיקריים:
פאן התכנון
שרטוט ושפת התכנון, תוכנות שונות בעזרתן עובדים על תכנונם של מטבחים, הנדסת אנוש ועוד. נלמדים נושאים כמו שיטות תכנון שונות של מטבח, אודות מערכי אחסון וארונות, הבנת קנה המידה המתאים למטבח כך שכלל האלמנטים שלו יקבלו ביטוח בשרטוט ועוד.
חומרים, תשתיות וטכנולוגיה
חלל המטבח מכיל מגוון מערכות של מים, חשמל, גז, אינסטלציה ולצד אלו ציפויים וחומרים, אביזרים משלימים וריהוט. על כן יש לדעת כיצד לשלב את כל אלו בחוכמה לכדי מערך אחד שהוא למעשה חדר שנוח ונעים לבשל ולהיות בו, ואף לקחת בחשבון ולהשאיר מקום לפאן הוויזואלי. נלמדים נושאים הנוגעים לפיתוחם של חומרים מיוחדים במטבח, פיתוחים טכנולוגיים שונים, הכרת אבולוציית המטבח ועוד.
הפאן העיצובי-אסתטי
חלל המטבח צריך להיות גם אסתטי ויפה לעין. על כן חשוב ללמוד במסגרת לימודי עיצוב מטבחים, כל הנוגע לסגנון העיצוב, אודות תאורה, צבעים, חיפויים וציפויים למיניהם, מגמות בתחום עיצוב המטבח, כיצד יש להתאים את העיצוב חלל המטבח כך ש"יתיישר" עם השפה העיצובית השולטת בבית ועוד. נלמדים נושאים כמו צבע, היכרות עם משפחת החומרים של המטבח, כלים במטבח היעילים לעבודה והשתלבותם עם מערך העיצוב הכללי, מגמות שונות הנוגעות לעיצוב מטבח וניתוחן, טכניקות עיצוב מוצרים משלימים במטבח כמו משטחי עבודה וחיפויי קיר, אודות תאורה והשפעתה על האסתטיקה ועל הפונקציונליות ועוד.