תואר שני במשפטים, הינו תואר נחשק בקרב רבים מבוגרי תואר ראשון במשפטים, הן בשל ההתמחויות הספציפיות שהוא מעניק והן בשל היוקרה שלו, המעלה את הערך של בוגריו בשוק העבודה בתחום המשפטים.
לימודי תואר שני במשפטים, הינם לימודי המשך, עבור בעלי תואר ראשון (ולא דווקא תואר ראשון במשפטים), והם נלמדים במגוון מוסדות של השכלה גבוהה ברחבי הארץ. בעוד קיימים מקצועות עיסוק בהם תואר שני הינו דרישה, על מנת לעסוק במקצוע, לא כך עם תחום המשפטים. תואר שני במשפטים מהווה העשרה עבור אלו שלמדו תואר ראשון במשפטים שהסמיכם לעסוק בעריכת דין עם מעבר בחינות הלשכה בהצלחה.
|
|
תואר שני במשפטים, הינו תואר נחשק בקרב רבים מבוגרי תואר ראשון במשפטים, הן בשל ההתמחויות הספציפיות שהוא מעניק והן בשל היוקרה שלו, המעלה את הערך של בוגריו בשוק העבודה בתחום המשפטים. |
|
|
מדוע כדאי ללמוד תואר שני במשפטים?
תואר שני במשפטים משמש להעשרה ואף לשם הכרה מקצועית לשכר או גמול. כמו כן, מקצתם של הלומדים תואר שני במשפטים, פונים לתחום המחקר שלו. כמו כן, בשל התחרות העצומה בשוק בתחום עריכת הדין, תואר שני מהווה יתרון, כאשר במשרדים גדולים רבים, יתרון משמעותי אף יותר, יהיה לאלו שילמדו את התואר השני בארצות הברית ולאנגליה, וכך יעמיקו את הידע שלהם ואת שפתם המקצועית, כך שיוכלו אף לעבוד עם לקוחות בינלאומיים ולהרחיב את ידיעותיהם בתחום.
מטרת לימודי תואר שני במשפטים
העמקת והרחבת ההשכלה בתחום המשפט, הן לצרכי העשרה והן בכדי להתמחות בתחום התמחות ספציפי, ואף להקנות יתרון תעסוקתי לבוגרים.
תנאי הקבלה ומשך הלימודים
תנאי הקבלה הם לרוב תואר ראשון ממוסד מוכר, כאשר אוניברסיטאות לרוב ממיינות אף על פי ממוצע ציוני התואר. כמו כן, הלימודים אורכים בין שנה לשנתיים, באופן המשתנה ממוסד למוסד. תואר שני למשפטים ניתן ללמוד במכללות ובאוניברסיטאות השונות, כאשר לרוב באוניברסיטאות, תנאי הקבלה לתואר שני במשפטים הינם נוקשים יותר.
תכני הלימוד של תואר שני בלימודי משפטים
במסגרת לימודי תואר שני למשפטים, הסטודנטים לומדים במגוון מסלולי התמחות הנוגעים לתחום, וביניהם - התמחות בחברה ופוליטיקה, התמחות בפילוסופיה והיסטוריה, התמחות במשפט בינלאומי, התמחות מסחרית או עסקית, התמחות בגישור, התמחות עיונית כללית, התמחות במשפט עברי ודיני ישראל ועוד. בנוסף, ניתן לשלב את מסלול הלימודים עם עוד תואר שני כמו כלכלה או מנהל עסקים. תוכניות לימוד מסוימות יאפשרו אף לאלו שלא למדו תואר במשפטים, אלא תואר ראשון אחר, ללמוד לימודי תואר שני במשפטים, תוך שיצטרכו להשלים קורסים רבים של מבואות המשפט.