לימודים מטעם משרד העבודה מסובסדים ומעניקים מקצוע יישומי ומבוקש ביד. באמצעות עשיית התועלת הזו לכולם ביחד, אפשר למעשה להגשים חלום ולהפוך את הנגרות מתחביב למקצוע רווחי.
כשמדובר על קורס נגרות מטעם משרד העבודה והרווחה, המשמעות היא שהיקף הקורס היא מהגדולים ביותר שיש בארץ. על אף שיש שימוש ממושך בסדנא בתוך שעות הלימוד ולאחריהן ולומדים שיטות שונות בנגרות ובהן חומרי נגרות בעלויות גבוהות, עדיין הקורס הזה הוא חינמי מבחינת הלומד. על מנת להיות זכאי לקורס יש לענות על מספר תנאי קבלה ובייחוד להיות דורש עבודה במשרד התעסוקה ללא קורס קודם מטעמם בשלוש השנים האחרונות, מובטל או מוגדר להסבה מקצועית. במהלך הקורס מקבלים גם דמי אבטלה ומי שאינו מקבל משלם 100 ₪ דמי השתתפות.
מהם תנאי הקבלה?
מלבד הדרישה לדורשי עבודה לאורך 3 שנים בלשכת התעסוקה, יש להביא הפנייה מלשכת התעסוקה שנמצאת במקום המגורים של הלומד, להיות בן 18 שנים לפחות ולהבחן באנגלית ובמתמטיקה. מי שעונה על התנאים הללו, יכול לגשת לועדת הקבלה. התנאים לקבלת תעודה מקצועית מתאימה הם בחינה מעשית ובחינה עיונית וכן הגשה של פרויקט גמר.
מהו התוכן העיוני בלימודי נגרות של משרד העבודה?
עוד לפני שניגשים לפעולה ולעיסוק בכלים, לומדים על תהליך הייצור התעשייתי, איך לשרטט בתוכנות גרפיות, לומדים על החומרים עצמם, על המכונות ועל הכלים העומדים לרשות הנגר בסדנה, איך מעבדים עץ ממוחשב, איך חוסכים, בוחרים חומרים ומשתמשים בכדאיות כלכלית, איך לענות על דרישות הצרכן ואיך לייצר את הרהיט בגימור אסתטי וטכני גבוה. בנוסף, יתכנו נושאים כמו למשל סדנאות תמחור, רישום חלקים ושיווק עצמי.
מה התוכן המעשי בקורס?
הלימודים המעשיים מורידים את התכנים העיוניים לכדי ביצוע. במהלך הלימודים הללו מקפידים על הבטיחות בעבודה, על כללים ותקנים. מקבלים הסבר על הנגרייה או על בית המלאכה שבו מתחילים לעבוד, ומתנסים. עושים עיבוד עץ ממוחשב (CNC), לומדים איך מנסרים עם סוגי מסורים שונים, שימוש במפסלת ובשופין, למינציה, חישובי זוויות לרהיטים ועוד.
התמחות ואפשרויות תעסוקה
הקורס לנגרות מטעם משרד העבודה מאפשר לבוגר הקורס לפתוח נגרייה מקצועית, מנתבת את הבוגרים לקראת תעסוקה במקום עבודה בתחום – ולהתחיל כשכירים במקום. ניתן להתמחות בתחומי עיסוק כמו למשל עיצוב ריהוט לבית ולגן, למשרד, משחקים וצעצועים לילדים, ייצור של מוצרי עץ לשימוש תעשייתי ועוד.