עבודתם של רואי החשבון מכילה תכנים רבים הלקוחים מעולם המשפט, והדמיון בין שני התחומים הוא רב. רואי החשבון מסייעים לחברה או לאדם פרטי לאזן ולתכנן באופן נכון את מצבם הכלכלי, ובמסגרת תפקידם הם נעזרים בחוקים ובתקנות שיש להם קשר לעולם המשפט. משק העבודה הישראלי ניצב אל מול מציאות משפטית מסחרית שנוגעת לשני העולמות ומצריכה בקיאות בשני העולמות, הזיקה וההדדיות שמאפיינים את שני התחומים יכולים להקל ואף לתרום למי שבא מעולם ראיית חשבונות ורוצה להסתייע במשפטים במסגרת תפקידו.
משפטים לרואי חשבון?
למה לא? תואר ראשון במשפטים לרואי חשבון הוא מחויב המציאות, והמיזוג של שניהם בקרב רואי חשבון עשוי רק לעזור להם. בשני המקרים – גם רואי חשבון וגם משפטנים/עורכי דין מתאפיינים בחריפות, חשיבה אנליטית ויכולות ניתוח מרשימות. המיומנויות שיילמדו במסגרת התואר יועילו לרואי החשבון במקרים רבים ויקדמו אותם. עבודתם נתקלת לא אחת בסוגיות משפטיות וגם כך הגבולות בין עולמות אלה מיטשטשים והולכים.
מי יכול להתקבל ללימודי תואר ראשון במשפטים לרואי חשבון?
התשובה נמצאת בגוף השאלה, ובכל מקרה – תנאי הקבלה דורשים שרואי החשבון המועמדים יעמדו בכל תנאי הקבלה של הפקולטה למשפטים ומתבססות על הפסיכומטרי או הבגרות ועל התואר, וכמו כן על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון במקצועות שאתם אפשר לגשת לבחינת לשכת רואי החשבון בציון שאינו נופל מ 70, אלה הם תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון במשפטים לרואי חשבון.
מה לומדים רואי החשבון במהלך התואר?
לתואר ראשון במשפטים לרואי חשבון יש דמיון רב לתחום ראיית החשבון, וההתמחות במשפטים רק תחזק ותבסס את מעמדם ומקומם של רואי החשבון. הנושאים הנכללים במסגרת התואר כוללים למשל - משפט בין – לאומי, כלכלה, דיני חוזים, דיני עונשין, דיני מסים, דיני ניירות ערך, סטטיסטיקה, מדעי ההתנהגות, מימון, התנהגות ארגונית, משפט מסחרי, משפט פלילי ועוד.