הרדיו הוא גורם מרכזי בחייהם של אנשים, כיום ניתן לשדר גם מתחנות אינטרנטיות ממוחשבות אשר שומרות על מימד הקול אולם אינן תלויות בגלי הרדיו יותר. היכולת להגיע לקהל אנשים גדול באמצעות הרדיו נלמדת כיום גם לת
"רדיו" הוא כינוי לשידורי קול המועברים אל מקלטי הרדיו באמצעות גלי קול או פס רחב של רשת האינטרנט. ניתן לשדר שידורים חיים או הקלטות, רצועות השמעה ועוד – אלו יכולים להיות משודרים לקהל הרחב או למכשיר פרטי באמצעות מכשיר קשר. משמעות השם "רדיו" נגזרת משם הפועל to radiate – להקרין. הוא הומצא כמכשיר תשדורת להמונים, אולם ניתן להשתמש בגלי הרדיו שנמצאים בספקטרום האלקטרו מגנטי גם למטרות שונות אחרות כמו טלוויזיה, נתונים סלולאריים ותקשורת סלולארית.
|
|
ניתן להתברג בכל אחד מהתפקידים שבאולפן הרדיו והטלוויזיה |
|
|
מהן מטרות תואר ראשון בלימודי רדיו?
התואר ללימודי רדיו הינו תואר ראשון בתקשורת, בו לומדים על התחום הדינמי של עולם התקשורת ההמונית גם באמצעות הרדיו. לומדים איך לספק תוכן מילולי איכותי ותוכן מוסיקלי, תסכיתים, איך לקריין ולשדר, וכל מה שקשור בשמע. במקביל, לומדים על הפן הטכני של השידורים הרדיו, על האתיקה המקצועית, איך בונים לוח משדרים. הלומדים רוכשים ידע עיוני וגם מתנסים בהגשה של תוכניות רדיו.
מהו התוכן לתואר ראשון בלימודי רדיו?
תכני הלימוד כוללים לימודים הקשורים לפסיכולוגיה חברתית, תקשורת המונים, יסודות הטלוויזיה והרדיו, עריכת חדשות, עריכת תכנים מוסיקליים ותוכן שידורים, תאורית מודלים, החשיבה ההומניסטית, עריכה עיתונאית, סטטיסטיקה של מדעי החברה, תקשורת באינטרנט, פרסום פוליטי, היבטים משפטיים הקשורים לעולם התקשורת בכלל ולרדיו בפרט, אתיקה מקצועית של עיתונאים ושל אנשי תקשורת, תקשורת ורדיו בעולם הערבי, ראיונות, סיקורים, הגשה של תוכניות, קריינות, תקשורת מקוונת – רדיו אינטרנטי אונליין ועוד. במהלך הלימודים צפויות להיות הרצאות אורח של אנשי רדיו ותקשורת מקומית וימי סיור בתחנות הרדיו, כמו גם התנסות בתוכניות אולפן או התנסות בשידורי רדיו חיים כביכול מהשטח.
במה ניתן לעסוק לאחר סיום התואר?
בתום הלימודים, לאחר מעבר מוצלח של כל תנאי התואר שהציב מוסד הלימודים, ניתן להתברג בכל אחד מהתפקידים שבאולפן הרדיו והטלוויזיה, לפי מסלול הלימודים הנבחר. ניתן להמשיך לתארים מתקדמים בתקשורת – לימודי מחקר או התמקצעות בתחום עניין משיק לעולם הרדיו והתקשורת, לפתוח תחנת רדיו מקוונת באינטרנט ולשדר תכנים, להשתלב בתחנת רדיו קיימת ולפתוח תוכניות רדיו עדכניות לקהל מאזינים נוסף או ותיק.