ישנם ארגונים רבים אשר אינם מרכזים את תחום הביטחון בידי גורם אחד ומתואם, אלא מבזרים את הטיפול בכך אצל מי שממילא עסוק וטרוד במשימות אחרות. קורס קציני ביטחון מלמד את התחום לעומק בצורה מקצועית.
קצין ביטחון בארגון הקרוי גם קב"ט הוא הגורם הראשי לתחום הביטחון ואמון על ביטחון כל המחלקות בכל ארגון גדול על כל זרועותיו. הקב"ט בונה תוכנית שיטתית לביטחון הארגון סביב השעון, ואמון על תקינה ועל אכיפה בתחום. מינוי קצין בטיחות בחברה ממצה את יכולות המערכת באופן מקסימלי כדי להעניק לה ביטחון מלא לפעול ולממש את מטרותיו ויעדיו של ארגון, מבלי להפריע לסדר היום עם תקריות ביטחוניות שונות. הוא יפקח וייעץ כדי למנוע אובדן של רכוש או של חיי אדם, ימנע אירועים פליליים או חריגים, יגן על נכסי הארגון, יתשאל ויהיה אחראי על הפעלת מכונת אמת אם ישנו צורך.
|
|
על המועמד להיות נטול עבר פלילי |
|
|
מהי שגרת יומו של הקב"ט?
קצין הביטחון בקיא בכל מה שקשור לארגון: הוא מכיר היטב את המבנים בכל מקום בשטח, ביקר ובדק אותם מקרוב, יש בידו את תוכניות הבניה של הארגון, הוא בקיא בנהלי ביטחון שונים כמו למשל איך לנהוג במקרה של שריפה או סכנה מסוימת מפנים או מחוץ לארגון, הוא זה שמעביר את העדכונים החדשים בנושא תקנות הבטיחות, מטפל במצלמות האבטחה ויודע איך לנהוג במקרים חריגים כמו למשל פריצה לארגון, הונאה או טראומה שקרתה, לוקח חלק בחקירות של גורמים חיצוניים ופנימיים בארגון ועוד. כשישנו קצין ביטחון בארגון ישנו סדר פעולות לכל תרחיש בטחוני.
מה לומדים בקורס לקציני ביטחון?
נושאי הלימוד בקורס קציני ביטחון כוללים היכרות עם אמצעים טכניים המשרתים את מערך האבטחה, אבטחה פיזית של מבנים, כלי תחבורה ואישים, ניתוח וניהול סיכונים, חבלה ואמל"ח, אבטחת המידע ומידורו, ביטחון המחשוב, הפעלה של חברות מסייעות כמו חברת שמירה, קצין בטיחות לרכב או חברה לניהול ציי רכבים, כתיבת נהלי בטיחות ופרסומם בארגון, פק"מ אבטחה, ביצוע תרגילים וטיפול באירועים חריגים.
מהם נתוני הקבלה לתפקיד?
כדי להיות קצין ביטחון על פי התקנים, במוסדות הלימוד שמלמדים את המקצוע – רובם ככולם – על המועמד להיות נטול עבר פלילי ולהביא "תעודת היעדר רישום פלילי" או "תעודת יושר" מהמשטרה, בריאות תקינה – אישור לכשירות רפואית מרופא המשפחה, 12 שנות לימוד – בגרות מלאה, שירות מלא, בין אם בצה"ל או בין אם במשטרה וכן לעבור ועדת קבלה לראיון אישי.