בדומה לבני אדם, ניתן לשנות התנהגות של כלבים על פי מתודיקת אילוף מסוימת. לעתים, לא נדרש להבין מהי הסיבה לאילוף הכלב, אלא מטפלים בסימפטום.
בדומה לבני אדם, ניתן לשנות התנהגות של כלבים על פי מתודיקת אילוף מסוימת. לעתים, לא נדרש להבין מהי הסיבה לאילוף הכלב, אלא מטפלים בסימפטום. פעמים אחרות לומדים איך לזהות גם את המקור להתנהגות הזו, מבטלים אותו או מנתבים את ההתנהגות הזו למקום אחר. העיקרון שעומד מאחורי האילוף הוא שילובו בחיים המתורבתים מבלי לפגוע בשמחת החיים שלו, וכן למנוע התנהגות שלילית בעתיד על ידי השרשת התנהגות רצויה. על מנת להשיג תעודה מקצועית לעיסוק בתחום, יש לעשות קורס אילוף כלבים באחד ממוסדות הלימוד.
|
|
בתקופה הסוערת שבה עולה המודעות לאימוץ של כלבים, עולה בקנה אחד הצורך גם באילופם המהיר והיעיל. לכל מאלץ ישנה השיטה שבה למד לאלף ואפילו פיתח בעצמו.
|
|
|
איך עובדים עם הכלב במהלך הקורס?
המאלפים לעתיד רוכשים ידע מצטבר מעולם האילוף בכלל ועל גזעי ומיני הכלבים בפרט, ומיישמים אותו באופן מעשי. כל מאלף לעתיד מאלף את הכלב שלו או כלב כל שהוא מאחת הכלביות – אשר אמור להימסר לאימוץ. כך, ניתן להגדיל את סיכוייו של הכלב למצוא בית משלו. למעשה, במהלך הקורס המאלפים לעתיד בדרך כלל צפויים לאלף מספר כלבים כדי להטמיע את הנלמד.
מה לומדים במהלך הקורס?
כדי למיין את הכלבים על פי נטיות ההתנהגות שלהם והאופי, לומדים אודות גזעי הכלבים והתכונות המיוחסות להם, אילו מחלות נפוצות מיוחסות להם, איך להתאים כלב לסוג העבודה, אנטומיה ופיזיולוגיה של כלבים, איזו תזונה נכונה לכלב. בתחום האילוף לומדים על גישות מודרניות ועל טכניקות אילוף, חינוך ועיצוב התנהגות, פסיכולוגיה של כלבים ועוד. הלומדים יטעמו גם מתחום השיווק ופתיחת עסק עצמאי – איך להקים כלביה או פנסיון לכלבים ועוד.
איזו תעודה מקבלים מטעם בית הספר לאילוף?
בית הספר לאילוף כלבים שבו לומדים יעניק את התעודה הרלבנטית על פי היקף ההסמכה ותוכנה. תעודת "מאלף כלבים מקצועי" תינתן לכל מי שעבר בהצלחה את מבחני הקורס, את ההערכות והחיווי של מרצי הקורס וכן מילא את כל תנאי הקורס.
איך ניתן להתפתח מקצועית בתחום?
מי שצבר ניסיון במקצוע אילוף הכלבים, יכול לפנות לקורסי מאלפים בכירים הדרכת אילוף כלבים ולרכוש את הכלים ואת ההסמכה כדי להכשיר מאלפים נוספים. בנוסף, ניתן לעשות שימוש בידע גם תוך סיוע טיפולי לאוכלוסיות המיוחדות באמצעות הכלבים – כמו למשל עבודה עם בעלי הפרעות התנהגות, קשב וריכוז, בעלי אוטיזם או פיגור, בעלי דימוי עצמי נמוך, עבודה עם נוער בסיכון ועוד.