ניהול בר הוא תפקיד בכיר בעולם הברמנים, אליו שואפים הברמנים המתחילים, ויכולים אף ללמוד אותו כבר מתחילת ההשתלבות בעולם האלכוהול והגשת המשקאות. הקורס מכשיר לקראת הקמת וניהול בר פרטי או ניהול בר קיים.
תעודתו של ברמן מקנה לו עבודה לחיים, שיכולה להשתלב עם כל עיסוק אחר, אולם מי שמחליט להתקדם הלאה בהתמחות ולנהל פאב או בר משלו, יכול ללמוד איך עושים זאת בקורס ניהול בר. כיום, יותר ויותר בוגרי קורס ניהול בר תופסים את מקומם של מועמדים שאינם בעלי תעודה, משום שסביב זה עשוי להיות עתידו של בר תלוי. עם התחרותיות הרבה שיש בין ברים חדשים או ותיקים שפועלים או שמתעתדים לקום, בעלי המקום דורשים "כריש ברים" שיהיה מומחה בכל המישורים ואת זה לומדים בקורס לניהול בר.
|
|
ניהול בר הוא תפקיד בכיר בעולם הברמנים, אליו שואפים הברמנים המתחילים, ויכולים אף ללמוד אותו כבר מתחילת ההשתלבות בעולם האלכוהול והגשת המשקאות. הקורס מקיף ומכשיר לקראת הקמת וניהול בר פרטי או ניהול בר קיים. |
|
|
הקורס עונה לדרישות עדכניות מקצועיות
למרות שמדובר על נושאי לימוד ניהוליים גרידא, עדיין דרישות הבסיס בקורס הן רכישת מיומנויות וידע של ברמן שעובד פרונטאלית מול הלקוחות. בנוסף, בקורס רוכשים כלים להצלחה במכירות, בהתנהלות מול ספקים, יודעים איך למזוג ואיך להגיש משקאות ללקוח, איך לשרת אותו כפי שצריך, להכיר את השוק, לבנות תפריטים אלכוהוליים ועוד. תחום ניהול ברים משתנה בכל זמן ועל כך התכנים והיקף הקורס משתנים גם הם ברוח התקופה והצורך.
מהם תכני הלימוד בקורס
בקורס לניהול בר לומדים איך לעבוד בבר ואיך לאייש את כל התפקידים. מלבד מזיגת משקאות אלכוהוליים, יין, בירה, קוקטיילים וקפה על בוגרי הקורס לדעת איך להגיש את המשקאות ללקוח, איך בונים תפריט אלכוהולי, איך מתאימים את המלאי בבר ואת מערך המכירות, לומדים אודות שיווק ופרסום, עיצוב העסק על פי הקונספט, איך לפקח על צוות עובדים ולבזר ביניהם תפקידים. עבודות הניירת כוללות בין היתר הרשאות, רישיונות וביטוחים, שמירה על תברואת הבר והקפדה על נהלי בטיחות, פיקוח על איכות מזון ושתייה ותכנים נוספים.
ניהול בר - עבודה סביב השעון
למרות שלפחות בישראל הברים נפתחים בעיקר בשעות הערב והלילה, עדיין ישנה עבודה מרובה סביב השעון ולא רק בשעות פתיחת הבר. מנהל בר אשר שם בראש מעייניו את נושא הפיתוח העסקי התמידי יכול ליזום את הקמת הבר הבא הפרטי שלו, להקדיש את מרבית זמנו לניהול בר באופן שכיר, לשבת עם אנשי מקצוע על תפריטים, עיצוב הבר, לעבוד מול ספקים ורשויות ולקחת אחריות על עובדים בין המשמרות ולחשוב איך לשפר את פני העסק.