אחד מן הקשיים הגדולים ביותר כיום של בוגרי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון הוא עניין ההשתלבות במשק עם סיום הלימודים. תואר מתקדם בביוטכנולוגיה יכול לסייע בהשתלבות בשוק הביו-טק.
ייחודו של תואר מתקדם בביוטכנולוגיה, בניגוד לתארים אחרים בתחום המדעי, הוא שמדובר בתואר המאפשר לבוגריו לבצע את לימודי התואר שלהם במסגרת תעשיות ביוטכנולוגיות. בכך הסטודנט נהנה הן מלימודי תואר שני מתקדמים אשר מכשירים ומקדמים את ידיעתו בתחום, והן מן הזדמנות להשתלבות בתעשייה לשם לימודי התואר וסיכוי גבוה להשתלב במפעל זה לעבודה, גם לאחר הלימודים.
|
|
אחד מן הקשיים הגדולים ביותר כיום של בוגרי ביוטכנולוגיה לתואר ראשון הוא עניין ההשתלבות במשק עם סיום הלימודים. חלק מן הבוגרים פונים לאקדמיה לתארים מתקדמים וחלק עושים הסבה. תואר מתקדם בביוטכנולוגיה נועד לענות על קושי זה. |
|
|
למי מיועד תואר זה
תואר מתקדם בביוטכנולוגיה מיועד הן לבוגרי תואר ראשון במדעי החיים או תואר ראשון מורחב בתחום זה, וכמובן לבוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה. תחום הביוטכנולוגיה הוא תחום שמחובר יותר לתעשייה ונלמדים במהלכו גם קורסים של מבוא לתכנות וכן כלכלה. סטודנטים למדעי החיים אינם לומדים קורסים אלו, ולכן בטרם הקבלה לתואר המתקדם יצטרכו לבצע קורסי השלמה בתחומים אשר אינם כלולים בתואר זה. כמו כן, בוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה , לרוב יוכלו לבצע את הלימודים במסגרת התעשייה בנושא, בעוד בוגרי מדעי החיים לא יוכלו לעשות זאת.
מהם תכני התואר
תואר מתקדם בביוטכנולוגיה מאפשר ללמוד הן במסגרת לימודים עם תזה וכן ללא תזה. מערכת הלימודים עם תזה, תשלב את הסטודנטים בתעשייה ובמחקר המתנהל בזמן אמת. הסטודנט ייהנה הן מהדרכה לימודית בנושא המחקר, פרסום ממצאים ועוד והן בהדרכה תעשייתית כלפי צורות העבודה בתעשייה, נהלים ועוד. התואר הנלמד ללא תזה, מיועד למי שרוצים להפוך למורים למדעים או להשתלב בכל דרגות ההוראה בתחום זה. בהקשר לנושאי הלימוד- ילמדו נושאים כגון ביוטכנולוגיה ימית, בדגש על אצות וניצולן, הנדסה גנטית, מניפולציות גנטיות בבע"ח וצמחים, תהליכי ייצור ביוטכנולוגיים-מהתהליכים הקלאסיים ביותר כמו ייצור בירה ויין ועד תחנות ייצור מתקדמות אשר חיות ונושמות. מעבר לאלו, ילמדו גם פרקי ניהול בביוטכנולוגיה, מיקרוביולוגיה סביבתית ויישום מן המעבדה אל השטח, וזהו רק קצה המזלג.
מה מקנה התואר
למסיימי התואר השני בביוטכנולוגיה, צפויות אופציות השתלבות רבות במשק- ממנהלי ייצור בתחומי הביולוגיה, הכימיה והפיזיקה, דרך מפקחים סביבתיים וכלה באפשרויות השתלבות במגוון חברות ביו-טק. לימודי התואר השני אשר מתבצעים בשילוב עם התעשייה, יכולים לסייע למצטיינים להשתלב במקום המחקר, עם סיום הלימודים.