הגיאופיזיקה של כדור הארץ מעניינת אתכם? רוצים לדעת אילו סודות חבויים ביקום? לימודי תואר שני בגיאופיזיקה וחלל הם הלימודים המתאימים ביותר בשבילכם אם לכם תואר ראשון בתחום.
תואר שני בגיאופיזיקה וחלל הינם לימודים מעניינים וארוכים אשר מתחלקים ל-2: לימודי גיאופיזיקה ולימודי חלל. בחלק של לימודי הגיאופיזיקה ילמדו האנשים הכל אודות הגיאופיזיקה של כדור הארץ, גיאולוגיה שימושית, גיאופיזיקה שימושית, מדעי האטמוספיריה ועוד. בכלליות, לימודי גיאופיזיקה כוללים בתוכם את כל הקשור לתופעות פיזיקליות בכדור הארץ כן מודלים מתמטיים אשר מתארים תנועות ומבנים. הלימודים עוסקים גם בכדורהארץ ביחס לסביבתו – החלל, ולתיאור תכונותיו כתוצאה מסביבתו. בגאופיזיקה נעשה שימוש גם לצרכים חברתיים כגון חקר וניהול המשאבים הטבעיים של כדור הארץ, מניעת אסונות טבע וקידום חקר הגנת הסביבה.
|
|
לימודי גיאופיזיקה כוללים בתוכם את כל הקשור לתופעות פיזיקליות בכדור הארץ כן מודלים מתמטיים אשר מתארים תנועות ומבנים |
|
|
לימודי חלל – החלק השני
חלק השני של התואר כולל בתוכו לימודים על כוכבי הלכת במערכת השמש, המבנה שלהם, התהליכים השונים המתרחשים באטמוספירות שלהם, כוכבי שביט, רוח השמש, פלאסמות קוסמיות וכדומה. בלימודים אלו ילמדו הסטודנטים אודות גלי הרדיו השונים הנימצאים ביקום בתחום אשר נקרא רדיולוגיה. לימודים אלו כוללים גם המון מעבדות כימיות, בהם הסטודנטים חוקרים את האטמוספירות השונות על ידי ניסויים כימיים וינסו לשפכלם. הלימודים כוללים גם התנסות מעשית בדמות של ביקור במצפה כוכבים, תצפיות, ניסויים על גרמי שמים וכדומה.
אז איך בנויים הלימודים?
נתחיל תחילה עם הסבר על משך הלימודים. לימודי תואר שני בגיאופיזיקה וחלל נעים בין 4 ל-6 סמסטרים, אשר הם בפועל בין שנתיים ל-3 שנות לימוד. ישנם מקרים בהם הסטודנטים יהיו זכאים לפטורים מקורסים מסויימים ואז יוכלו לסיים את לימודיהם לפני תום 4 הסמסטרים. החלק השני שנתייחס אליו הוא השתתפות בקורסים. על פי תכנית הלימודים, חייבים הסטודנטים ללמוד כ-28 שעות סמסטריאליות לכל הפחות, כאשר הקורסים כולם יעסקו בצורה מלאה בגיאופיזיקה וחלל. החלק האחרון במבנה הלימודים הוא עבודת הגמר, עבודה אשר כל סטודנט יכול להתחיל לעבוד עליה החל מסיום השנה הראשונה, שם יוכל התלמיד להגיש את בחירתו לסגל הבכיר ולקבל עליו אישור.
אפשרויות תעסוקה
עם סיום הלימודים יוכלו בוגרי התואר להשתלב באחד מרבי מכוני המחקר הקיימים, הן הפרטיים והן הציבוריים בתחומים רבים, כמו היי טק, חלל, חברות אנרגיה, מזג אוויר, משרד לאיכות הסביבה, פיתוח תוכנה ועוד.