מזה מספר שנים שרכיבה טיפולית נמצאת בסל הבריאות, משום שהוכר כטיפול לריפוי של בעיות בתחום הפיזי, הנפשי, החברתי ובמישורים רבים שונים. מדריכי רכיבה טיפולית מנהלים את הטיפול תוך אבחון, ותכנון תרפית הרכיבה.
הסוס נחשב לחיה אצילית, מה שיכול לתרום בבניית הקשר בין המטופל לסוס, אולם יש בעבודה עם סוסים יתרון גם אצל אנשים אשר לוקים בשיתוק בפלג גוף התחתון של גופם – כך שהם יכולים לחוות את הצעידה. בנוסף לכך המטופלים המגיעים לחווה הטיפולית לומדים איך להאכיל את הסוס, לרכב עליו, לתקשר איתו, ללטף אותו, ונבנה ביניהם קשר טהור. במהלך הקשר שנרקם ביניהם ניתן לעבוד על פנים רבים של טיפול – בין אם במישור הפיזי לחיזוק גופני ולפיתוח יכולות תפקודיות או בין אם לחיזוק מישורים אחרים – מוטיבציה, מישור חברתי, דימוי עצמי, פיתוח אחריות, הסתגלות ועוד.
|
|
מזה מספר שנים שרכיבה טיפולית נמצאת בסל הבריאות, משום שהוכר כטיפול לריפוי של בעיות בתחום הפיזי, הנפשי, החברתי ובמישורים רבים שונים. מדריכי רכיבה טיפולית מנהלים את הטיפול תוך אבחון, תכנון תוכנית התערבות וליווי התוכנית. |
|
|
מהן מטרות הקורס?
קורס מדריכי רכיבה טיפולית משלב בין עבודה עם חיות ואנשים שיוצרים ביניהם קשרים שמסייעים לבנות את ההתנהגות הרצויה, את קבלת התחושה המעצימה – גם כשמדובר בהישג של מטפל באמצעות תוכנית התערבות. הלומדים רוכשים כלים ללימוד הרכיבה, ובמקביל מקבלים גם כלים כדי לטפל: יכירו את האוכלוסיה בה יטפלו, ילמדו נושאים עיוניים המסבירים את התופעות הללו או איך אמורות לפעול מערכות הגוף באופן סדיר, איך לתקשר עם המטופל – אחד על אחד ובאמצעות גורם שלישי, איך לבנות תוכנית אימונים או תוכנית התערבות. ישנה התנסות מעשית או הוראת עמיתים במהלך הקורס.
מהם נושאי הלימוד בקורס?
התכנים העיוניים בקורס יכילו לימודי אנטומיה ופיזיולוגיה, פסיכולוגיה ופסיכולוגיה התפתחותית, פתולוגיה, לקויות ביציבה, בעיות נוירולוגיה, מוטוריקה, יציבה, בעיות רגשיות וחברתיות, קשיי התנהגות, בעיות אורתופדיה, פיזיותרפיה, אנליזה של התנועה וניתוח מיומנויות לפרקים, היפותרפיה. לומדים אודות סוגי סוסים שונים, תורת הרכיבה הטיפולית, איך לבחור את הסוס לטיפול, טיפול בסוסים. הלומדים ירכשו תעודת מדריך רכיבה במהלך הקורס תוך לימוד התכנים הנדרשים וידעו איך להגיש עזרה ראשונה.
ומה לגבי התעודה?
כל מוסד לימודים מעניק תעודה מטעמו, ולפי ההסמכה שהוכשר להעניק. בחלק ממוסדות הלימוד לרכיבה טיפולית מעניקים גם תעודה מטעם מינהל הספורט והחינוך להדרכת רכיבה, לצד תעודה לעסוק בטיפול בתחום. בשנים האחרונות נושא הרכיבה הטיפולי הופך להיות מבוקש – ביחוד עם הכנסתו לסל הבריאות, כך שבוגרי הקורסים ברכיבה טיפולית נהנים לרוב מהתברגות מהירה בשוק העבודה.