תחום המתמטיקה היווה מאז ומתמיד חלק חשוב מאוד בבחינות הבגרות, ומתוך כך גם בתנאי הקבלה לאוניברסיטאות ולמכללות השונות בארץ ובעולם. היות ומגוון רחב של חוגי לימוד דורשים ממוצע גבוה בתחום זה, שמים תלמידים רבים בישראל וברחבי הגלובוס כולו דגש מיוחד על לימודי המתמטיקה כבר מגיל צעיר; ואכן, מקצועות הלימוד המבוקשים מותנים בציון במתמטיקה ברמ של ארבע או חמש יח"ל. כך או כך, נחשבת בחינת הבגרות במתמטיקה לאחת מהבחינות המורכבות ביותר מבין מקצועות החובה.
בחינת הבגרות במתמטיקה- הכיצד?
בחינת הבגרות במתמטיקה נעשית בהיקף של 3, 4 או 5 יח"ל- כאשר כמות היחידות עולה בהתאמה לרמת הקושי. הלימודים לקראת הבחינה מתבצעים בבתי הספר התיכוניים, בהקבצות הנחלקות בהתאם לחומר הלימודי הרלוונטי להיקף היחידות. עם זאת, רבים מסיימים את לימודיהם התיכוניים בעוד שאינם מרוצים מהציון הסופי במתמטיקה ו/או ממסלול הלימוד שבו שובצו. כמענה לבעיה זו, הוקמו מגוון מוסדות וגופים פרטיים המציעים קורסי מתמטיקה לקראת כלל שאלוני הבגרות. אלה מזכים, באחוז גבוה מאוד של מקרים, הצלחה במסלול הלימודי הנבחר.
בחינת הבגרות במתמטיקה- פרטים חשובים
בחינת הבגרות במתמטיקה מתבצעת בכתב ומורכבת משלושה שאלונים, כאשר לכל אחת מרמות הלימוד שפורטו מעלה מותאמים שאלונים שונים: היקף 3 יח"ל- שאלונים 001, 002 ו-003; היקף 4 יח"ל- שאלונים 003, 004 ו-005; והיקף 5 יח"ל- שאלונים 005, 006 ו-007. חישוב הציון מתבסס על משקל של 33% בעבור כל אחד משני השאלונים הראשונים ומשקל של 34% בעבור השלישי. הבחינה מתקיימת פעמיים בשנה, במועד קיץ (חודשים מאי-יולי) ובמועד חורף (חודשים ינואר-פברואר). הקורסים הרלוונטים מתחילים לרוב כ4-5 חודשים טרם הבחינה עצמה.