גישור=מנגנון לפתרון סכסוכים וחילוקי דעות בהסכמת שני המדדים. לרוב המגשר הוא איש מקצוע אובייקטיבי שתפקידו להגיע להבנות עם שני הצדדים על מנת לפתור סכסוכים כך שהפתרון יהיה מקובל על שני הצדדים.
כלי הגישור הוא כלי אשר בתי המשפט מעודדים. לדעתם, מדובר בפתרון טוב לסכסוכים אשר מוריד עומס מבית המשפט ויוצר הידברות אמיתית בין הצדדים. תפקיד המגשר הוא לא פשוט, מעבר ליכולות הקשבה, למגשר צריכות להיות יכולות פשרה, יצירתיות וידיעה על פתרון סכסוכים כדי ליישב מחלוקות. לרוב מגשרים לא נולדים סתם כך, אלא מוכשרים לתפקיד במסגרת קורסים קצרים יותר או פחות שנועדו להכשרת מגשרים.
|
|
הכשרת מגשרים-ערך מוסף לחייהם הפרטיים של הלומדים בקורס. |
|
|
במה יכול להועיל לכם קורס הכשרת מגשרים
נכון שהקורס בבסיסו נועד ליצור אנשי מקצוע מוכשרים בתחום הגישור ופתרון הסכסוכים, אך מדובר בקורס שיש בו ערך מוסף גם לחייהם הפרטיים של הלומדים בו. הקורס מכשיר את הלומדים בו לעבודת צוות ולניהול צוות כחלק מתהליך הלימוד. בנוסף, הקורס שואף גם להעניק כלים לפתרון סכסוכים וקונפליקטים בחיי היום- היום של הלומדים וידע בהתמודדות עם מחלוקות, דבר חשוב לכל הדעות אשר יכול למנוע עוגמת נפש רבה.
למי קורס כזה יכול להתאים
דרישות הקדם לקבלה לקורס כזה הן תואר ראשון, או סטודנטים לקראת סיום התואר הראשון שלהם. על אף שהקורס מיועד לכל בעלי התואר הראשון, בעיקר ימצאו בו עניין מי שסיימו תארים כמו לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה, עבודה סוציאלית, ואפילו משפטים, שכן ברבות מן הפעמים מערכת המשפט ממנה מגשר מטעמה, וזה הוא בעל ידע לא רק בגישור, אלא גם בדיני משפטיים שונים.
נושאים אשר נלמדים בקורס כזה
בקורס הכשרת מגשרים, נלמדים נושאים כגון:
• מהו גישור- כמו בכל מקצוע, אי אפשר לעסוק בו מבלי לדעת מהי ההיסטוריה שלו, מה התיאוריות הראשיות שמובילות את המקצוע ומה שאיפות העוסקים במקצוע זה, לבאים אחריהם.
• סוגי קונפליקטים והתמודדות עמם- לא כל הקונפליקטים שמגיעים למגשר הם מאותו סוג. מגשר יכול לבצע עבודה עם זוגות בהסכם גירושין, עם וועד עובדים ששובת, ועוד. לכל קונפליקט הדינאמיקה שלו, עקרונות הבסיס אשר יוצרים את הקונפליקט ודרך טיפול מתאימה.
• עקרונות ושלבים בהליך הגישור- הליך הגישור הוא הליך מסודר, לעיתים אף תבניתי. הוא פועל על פי יסודות ועקרונות בסיסיים שעל המגשר לעמוד בהם בכל מקרה המגיע לפניו.