חשיבותה של תזונה בריאה ומאוזנת עולה עם בוא גיל הזהב. מצבי תת תזונה בגילאים האלה מעלים את הסיכוי לחלות במחלות שונות ולהוציא מאיזון את המערכת החיסונית, מה שעשוי להוביל לפצעי לחץ מרובים. תזונה לא מאוזנת בקרב אוכלוסייה זו גורמת לעלייה בשיעור התמותה . ככל שהאדם מזדקן, יורדת היכולת של גופו לספוג ויטמינים ומינרלים. הדרישה של הגוף לויטמינים מסוימים יורדת, ובמקביל עולה הדרישה לסוגים אחרים. על מנת להכיר את עקרונות התזונה בגריאטריה ולהבין את האיזון התזונתי הנכון לאותם גילאים יש לקחת קורס בתחום.
מטרות קורס תזונה בגריאטריה
השינויים הרבים שעוברים על גוף האדם בתקופת הזקנה ניכרים גם בחוסר איזון תזונתי, מה שעשוי להוביל למחלות ולמצבים מסכני חיים. יש צורך להכיר את הדרישות השונות של הגוף באותה תקופה, כדי לעזור לאוכלוסיית הקשישים לעבור אותה באופן מאוזן ככל הניתן, וכמו כן להכיר את התחלואים והנסיבות השונות למחלות שמאפיינות את הגילאים הגריאטריים, ולדעת איזה תפריט תזונה מומלץ לכל שלב. כמו כן חשוב לדעת איך להסב את תשומת לבם של האנשים למצבם ולהדריך אותם כיצד לאכול נכון ולמנוע את היווצרותן של מחלות כרוניות.
נושאי הקורס
קורס תזונה בגריאטריה חובק ומכיל את כל הנושאים והידע הנוגעים לתזונה ולמחלות המאפיינות את גיל הזהב, ומקנה למשתתפים אינפורמציה על מחלות המאפיינות גילאים גריאטריים, כיצד מקדמים בקרב אותה אוכלוסייה עקרונות לבריאות ולמניעת מחלות, וכמו כן פרקים הדנים בתזונה ובהזדקנות, השינויים הפסיכולוגיים שנובעים מהזקנה ואף שינויים נוספים בחייו ובעולמו של הקשיש. מאחר שהקורס נועד לאנשי מקצוע מתחום התזונה, הוא מקנה להם מיומנות ספציפית באותו חתך גילאים, וכולל נושאים כגון פיזיולוגיה של הזקנה, פתולוגיה של הזקנה, השפעתן של תרופות הנלקחות באותן גיל על הבריאות, מיומנויות לשיפור התקשורת עם אותם גילאים וכדומה.
למי מיועד קורס תזונה בגריאטריה
קורס תזונה בגריאטריה מיועד לתזונאים מוסמכים שרוצים להרחיב את השכלתם ולעבוד עם עוד אוכלוסיות, או אשר ברצונם לעשות הסבה ולעסוק בתחום בתור תזונאים שמייעצים בבתי אבות או מרכזים לקשיש, באופן פרטי או כשכירים, וכמו כן עבור אנשי מקצוע שרוצים לייעץ ולסייע לגיל הזהב במסגרות בריאותיות כגון בתי חולים או קופות חולים, ובאף במסגרות ובמוסדות נוספים.