עולם היין שוקק וסוער ואינו יכול לשאת בקרבו מלצרים שאינם מבינים ביינות. הסומלייה, שהוא אוצר יין הוא מלצר שבהגדרתו אמון וממונה על תחום היינות במסעדה. בניגוד למלצרות, סתם מלצרות שלרוב אינה דורשת הכשרה או השכלה, על הסומלייה לעבור מסלול הכשרה מקיף. המסעדות שמכבדות את עצמן מעסיקות סומלייה שהוא זה שאחראי בלעדית על היינות באותה מסעדה.
הכשרת סומלייה
תחום היינות כאמור לא ניחן בסבלנות יתירה, וכדי לעסוק במקצוע הנחשק של אוצרות יין או סומלייה יש לעבור הכשרה מקיפה ומלומדת הנוגעת לעולם היין העמוק והמשכר. זהו מקצוע שמי שנושא בתארו זוכה לכבוד רב וליראת כבוד מצד הסועדים, שרואים בו את האוטוריטה המוחלטת בכל הנוגע ליינות, להתאמתם לאירוע, למנה ולשאר תנאים ודרישות, אז מי שאוהב יינות וטקסים עשוי לשאוב הנאה וסיפוק רב ממשלח ידו המעניין והמאתגר.
למי מיועד קורס סומלייה?
קורס סומלייה מיועד למי שרוצה לעסוק במקצוע מרתק, שמבוסס על אהבת יינות. הסומלייה הוא אותו מומחה שיש לו בלעדיות במסעדה על היינות, ואשר נדרש להפגין את כישוריו ואת הידע שלו בפני הסועדים, במסגרת תפקיד הסומלייה אמור גם לספק לסועדים מעין חוויה, או טקס מרשים שנלווה לשידוך היין לסועד ולטקס הגשתו ומזיגתו של היין לכוסו של הלקוח. אפשר להגיד שהמקצוע דורש אף חוש דרמטי מסוים.
תכני קורס סומלייה
קורס סומלייה או אוצר יין מעניק הכשרה באמת מקיפה בכל הנוגע ליינות, החל משלב הכרם, סוגי האדמה השונים, זני הגפנים, תהליכי ייצור היינות השונים (יין מבעבע, יין לבן, יין אדום), כל מדינה והיינות הידועים שלה, היינות בישראל ותרבות היין בארץ, יקבי בוטיק ויקבים מסחריים, שוק היין המקומי, ספקים ויבואנים, תערוכות יין, ניהול מחלקת יין, כלי ההגשה, פגמים ביינות, אופן הגשת ומזיגת היין, התאמה לאנשים, התאמה למזון וכדומה.