רבים חושבים כי תחום עיצוב התכשיטים הוא תחום חובבני שהמשתלבים בו הם בעיקר בוגרי קורסים, אך לא כך הדבר. מדובר בתחום מכובד מאוד שחלק מהמעורבים בו הם אף בוגרי תואר ראשון בנושא.
תואר ראשון בעיצוב תכשיטים וצורפות כולל לא רק הכשרה מעשית אלא גם רקע תיאורטי על התחום הזה אשר יש לו שורשים עמוקים גם בתרבויות עתיקות. תואר ראשון בעיצוב תכשיטים וצורפות יכול להילמד כחלק מתואר ראשון באמנות עם התמחות או כתואר בפני עצמו העוסק רק בנושא זה. בשנים האחרונות הנושא הולך ותופס תאוצה ולכן יש סיכוי גבוה כי יפתחו בקרוב פקולטות נוספות לתחום זה.
|
|
תואר ראשון בעיצוב תכשיטים וצורפות-התואר הוא רק ההתחלה בדרך להיות מעצב מצליח ונחשב. |
|
|
למי תואר זה מיועד?
תואר ראשון בעיצוב תכשיטים וצורפות מיועד קודם כל למי שיש כשרון אמנותי ויד יצירתית. המקצוע משלב בין עבודות יד עדינות, ציור ובניית מודלים וכמובן דורש מקוריות ויצירתיות כדי להתבדל מאחרים.
מה נלמד במסגרת התואר?
היות ומדובר בתואר אקדמי, תכני הלימוד כוללים לא רק את המעשי, אלא גם את התיאורטי. בתואר ילמדו הסטודנטים על מהו מקורם של התכשיטים, איזו חשיבות מיוחסת להם, שיטות להכנת תכשיטים, התפתחות של התחום לאורך שנים, כיצד תכשיט יכול לסייע בהעברת מסרים, קורסים העוסקים בחשיבותו של המסר החזותי ועוד. בנוסף, הסטודנטים גם עוברים שלל סדנאות מעשיות העוסקות בשזירה, השחלת חרוזים, ניסור, הדבקה, הטבעה ושילוב מתכות, גימור והלחמות, צביעת מתכות, טכניקות שונות של ריקועים, יצירת טקסטורות שונות, ייצור מנגנוני נעילה וזוהי רק ההתחלה. כלומר, הסטודנטים מקבלים לא מעט רקע מעשי והתנסות בזמן אמת בשיטות ייצור תכשיטים-קלאסיות וחדשניות. חוץ מלמידה, לרוב הלימודים משולבים גם עם סיורים והרצאות אצל חברות עיצוב תכשיטים ולמידה מניסיונם של מעצבים מנוסים בתחום.
מה התואר מקנה?
תואר ראשון בעיצוב תכשיטים, מקנה ללומדים מקצוע של ממש שאפשר לעסוק בו במסגרת עצמאית וכן כיועצי עיצוב בחברות אופנה, להשתלב בחברות עיצוב תכשיטים או לעבוד בתחום האקססוריז. בכל אופן תואר ראשון בתחום אינו מספיק, היות ומדובר בתחום מתחדש אשר מתעדכן לעיתים קרובות, נדרש ממי שעוסקים בתחום להיות מחוברים לשטח ולטרנדים השונים ובהתאם אליהם לפעול בתחום. בדומה לאופנה אשר יש בה טרנדים משתנים וחידושים שונים, כך גם בתחום התכשיטים, ולכן מעצב תכשיטים טוב יודע להתעדכן באופנות ולהתאים עצמו אליהן.