על מנת להכניס תרופה לשוק יש צורך להעביר אותה מסע כומתה, או יותר נכון תהליך ארוך שבמהלכו מבררים ומוודאים את האיכות שלה, הבטיחות והיעילות שלה. תרופה יכולה להירשם בפנקס התרופות הממלכתי רק שווידאו את בטיחותה, יעילותה ואיכותה. הפן הבטיחותי מתמקד בניסויים (לרוב על בעלי חיים) שמטרתם לברר האם התרופה לא תזיק ואף תגרום למותם של אלו המשתמשים בה. בפן היעילותי עורכים ניסויים קליניים בבני אדם על מנת לברר תופעות לוואי וכן את מידת יעילות התרופה.
למי מיועד הקורס?
קורס רישום תרופות מיועד לאנשי מקצוע מתחומי מדעי החיים, כימיה, רוקחות, סיעוד ורפואה וכן אנשים מהתחום הפרה רפואי שאין להם בהכרח ניסיון ברישום ואשר רוצים להשתלב בתחום המרתק של רישום תרופות, שבנוסף לאתגר המקצועי מתגמל מאוד כספית. בתום הקורס אפשר להשתלב בתעשיית הבריאות, תרופות וכך לרכוש גם מקצוע מרתק ומתגמל וגם השתלבות בענף מעניין.
יעדי קורס רישום תרופות
כפי שכבר ציינו קודם, תהליך רישום תרופה הוא ארוך ומפרך, וכולל שלבים רבים שכרוכים בהם ניסויים שונים. רישום תרופה מורכב מתיעוד, רישום וגם תהליכים בירוקרטים רבים. עבודתו של רשם התרופות זוכה ליחס של כבוד בעולם הרפואה והתרופות, שכן עבודתו כרוכה באחריות רבה וכן מטלות רבות, ותפקידו הוא חשוב ומכריע בכל התעשייה. יתרון נוסף של המקצוע הוא השכר הגבוה שמקבלים העוסקים בתחום וכן אפשרויות הקידום שנפתחות בפני רשמי התרופות.
מה לומדים בקורס רישום תרופות?
עבודתו של רשם התרופות מורכבת מידע רב, ומהתעסקות מקבילה עם גורמים שונים, וכוללת גם עיסוק בפעולות רגולטוריות ובחוקים שונים, חוקי רישום התרופות בישראל, כיצד בנוי משרד הבריאות, מיהם הגופים האמונים על רישום תרופות בישראל, תהליכי רישום תרופה חדשה בארץ ובעולם, כיצד מקבלים היתר שיווק לתרופה חדשה, עלונים לרופא ולצרכן, דיווח תופעות לוואי וכדומה.