חוויית ייצור יין מעניקה מימד אחר, עמוק יותר לכל אוהבי היין באשר הם. ההתנסות בכל הכרוך בייצור יין היא מרתקת, וכל חובב יין אמתי ימצא בה עניין רב. השלבים השונים של הכנת יין יתגלו בפני המשתתפים, וכל אחד יכין לקראת סוף הקורס יין משל עצמו. כל החושים משתתפים בחוויית ייצור היין, ובהחלט ניתן לומר שזוהי חוויה משכרת וחד פעמית, שתתן למשתתפים טעם של עוד והנאה אמתית.
על ייצור יין
אנחנו אמנם לא נדרוך על ענבים בקורס, אבל חוץ מהפרט השולי הזה נתנסה בכל שלבי ייצור היין המרובים והמרתקים שכולם חיוניים ומכריעים, וקובעים את איכותו וטעמו הסופי של היין. אם תרצו ביום מן הימים לפתוח יקב משלכם, התכנים הנלמדים בקורס יכינו אתכם לקראת הקריירה הזו. בתור התחלה אתם צריכים למצוא חלקת אדמה שתתאים לגידול גפנים, אחר כך צריך לטפח ולגדל את הגפן, להכין את היין, לבקבק אותו וליישן אותו בבקבוק, ואחר כך מתחיל השלב העסקי, שבו משווקים את היין. כל זאת ועוד תלמדו בקורס המרתק הזה.
קורס ייצור יין – מה עושים?
אתם, המשתתפים בקורס ייצור יין תלמדו הכל – מ א´ ועד ת´ על ייצור יין, אפילו היסטוריה. לכן, הקורס נפתח בתולדות היין, בהיסטוריה העולמית והישראלית שלו, שיטות ומתודות להכנת יין, זני הענבים הנפוצים בישראל, אקלים, הרכב הקרקע, כימיה ומיקרוביולוגיה לצורך ייצור יינות, חומרי הדברה שונים, ייצור יין אורגני, תהליך ייצור הסוכר, השבחה ויישון, עיצוב הכרם, השקייה ודישון, עלות ייצור יין ועוד.
למי מיועד קורס ייצור יין?
קורס ייצור יין פתוח בפני הקהל הרחב, ותכניו מאפשרים לבעלי יקבים פרטיים שרוצים להעמיק את הידע שלהם בייצור יין, אך הוא מתאים גם לקהל יעד המורכב מחובבי יין שרוצים להתנסות בייצור יין ובהכרת עולם היין יותר לעומק. הקורס הוא מאוד חווייתי ומהנה, ויספק שעות רבות של הנאה, ואף יאפשר לכל משתתף להתנסות ולהכין יין משל עצמו, עם החותם האישי שלו, שזהו בונוס רציני.