מי מאתנו לא זוכר את ימי בית הספר העליזים שבהם טיילנו עם כל השכבה, הקשבנו למורה הדרך שהכיר את הארץ על בורייה, וחזרנו הביתה עייפים אך מרוצים. מדריכי טיולים שעוסקים בהדרכת תלמידי ממערכת החינוך עושים מלאכת קודש, ומעודדים את התלמידים לאהבת הארץ, למודעות על שמירת איכות הסביבה, והכרת הארץ שלא דרך ספרי לימוד, אלא בדרך החווייתית ביותר – טיולים וחוויות בלתי נשכחות בכל רחבי הארץ.
למי מיועד הקורס?
קהל היעד של קורס הכשרת מדריכי טיולים להדרכה במערכת החינוך נוצר כדי להעניק השלה והכשרה למי שבבעלותו תעודת מורה דרך מוסמך שרישיונם מטעם משרד התיירות עודנו בתוקף, ואשר ברצונם להנחיל את הידע הרב שלהם והאהבה שלהם לארץ לתלמידים ולמערכת החינוך בכללותה. המשתתפים בקורס ילמדו כיצד להדריך ולבנות תכנים שמיועדים למערכת החינוך, וכמו כן מיומנויות הדרכה שונות והשתלמות בהכרת הארץ.
|
|
מדריכי טיולים יזכו לחרוש את הארץ מצפון ועד דרום |
|
|
תנאי הקבלה לקורס הכשרת מדריכי טיולים להדרכה במערכת החינוך?
קורס הכשרת מדריכי טיולים להדרכה במערכת החינוך נועד כאמור לבעלי רישיון תקף של מדריכי טיולים, שקיבלו את הכשרתם ממוסד מוכר, וכמו כן עליהם לספק לוועדת הקבלה של הקורס תעודת המעידה על יושרם, וכן עליהם להמציא אישורים רפואיים המעידים על מצב רפואי כשיר. תנאי קבלה נוסף הוא ועדת קבלה שמראיינת את המועמד ובוחנת את כישורי השפה וההתבטאות שלו, וכמו כן את כישורי ההדרכה שלו.
מה מלמד קורס הכשרת מדריכי טיולים להדרכה במערכת החינוך?
בין התכנים שמועברים בקורס הכשרת מדריכי טיולים להדרכה במערכת החינוך: תפישה מערכתית של הנוף, לימודי נוף אדם, הפוטנציאל הטמון בטיולים למטרות חינוכיות, גיאוגרפיה וגיאולוגיה, כיצד בונים "חבילת" טיול בהתאם למגזר ממערכת החינוך, אופנים שונים להדרכת קהל, בוטניקה, זואולוגיה, קורס עזרה ראשונה, מיומנויות שדה ומיומנויות ניווט, התנ"ך ומקורות ישראל, מקומו של המדריך בקבוצה, הפדגוגיה של הטיול, בטחון ובטיחות בטיול וכדומה.