כשמדובר על כשרות אין תשובה אחת וניצחת – הכשרו היא תחום אפור – עניין של בחירה והעדפה וגם עניין של מסורת ושייכות לזרם מסוים בדת. קורס בישול כשר יקנה את הכלים כדי להוציא תוצרת כשרה תחת ידיו של המבשל.
בהכשרתו של אוכל – הכוונה היא לאכול אוכל לפי כללים ומנהגים מסוימים. ביהדות, הכשרות היא מערכת שיש בה בעלי חיים שמותרים לאכילה ובעלי חיים שאין לאכול – אלו הם בעלי חיים שנמנים על פי התורה בפרק י"א בספר ויקרא, וכן בספר דברים בפרק י"ד. בין היתר אוסרים גם על שתיתת דם או אכילתו בדברי מזון – לכן חלק מההכשרה היא הוצאת הדם באמצעות מליחה ושטיפה במים. בין היתר, מפרידים בין מאכלי חלב ובשר – וכאן כוללים גם מאכלי עוף.
|
| קורס בישול כשר מתאים לעולם הדתי חרדי ולשומרי הכשרות | |
|
מהן מטרותיו של הקורס?
בקורס לומדים אודות ההבדלים בין "כשר" ו"כשר למהדרין", כללים וחוקי כשרו תעל פי היהדות, מקורות המזון שמגיע אל המטבח – מהו מזון כשר ומהם מאכלי נוכרים, איך בודק המשגיח את הכשרות במקום שעבר הכשרה – לרבות ניקיון, מקורות האספקה ואיכות של המוצר הכשר. הקורס עשוי להתחלק להתמחויות שונות בבישול הכשר, כמו למשל סדנאות לימוד לבישול בשר, בישולי מאכלים מסורתיים ועוד.
מה לומדים במהלך הקורס?
נושאי הלימוד בקורס בישול כשר כוללים תכנים מעולם הכשרות – לומדים אודות החוקים והכללים במטבח הכשר, איך להכשיר את המטבח, את הכלים, להזמין מזון ממקורות מסוימים, כשרות והכשרות למהדרין, כשר גלאט, הפקת תעודת כשרות, בישול בשר, עוף ודגים. הלומדים יתנסו במתכונים שונים, לרבות גילוי יצירתיות ביצירת מתכונים כשרים. לומדים עוד על מנות ביניים, על רטבים ומרקים, המטבח הקר, תחשיבי מזון לתפריט, תברואה והיגיינה ועוד.
מי הוא קהל היעד לקורס?
קהל היעד לתחום יכול להיות כל מי שמעוניין להוציא מנות כשרות או לדעת איך להכשיר מטבח. קהל היעד יכול להיות אם כן בכל הגילאים ומכל האוריינטציות העדתיות והדתיות. אלו יכולים להיות גם מי שמעוניין לפתוח עסק לקייטרינג כשר ולמטבח, למי שרוצה ללמוד זאת לתחביבו האישי ועוד.
מה היתרונות בקורס זה?
בקורס לבישול כשר ניתן לקחת את הידע הקיים בתחום הבישול (אם ישנו) ולהתקדם איתו צעד אחד קדימה – ניתן ללמוד איך להיות יצירתיים יותר כמו למשל בהפיכת הסושי הלא – כשר לכשר תוך הכנסת מרכיבים כשרים. זהו קורס חוויתי שנוגע בכל החושים ומקנה ידע שבו ניתן להשתמש בכל מקום בעולם.