שיגעון הצימרים אינו יודע שובע, ענף תיירות הפנים מבוסס מרביתו על יחידות האירוח שמתקראות צימרים, ומבטיחות חבילות פינוק ורוגע לכל המעוניין. בנוסף לעובדה שהישראלים פשוט אוהבים צימרים, נוסיף את הנתון המעציב משהו, הענף החקלאות גווע בשנים האחרונות, ולכן מזדרזים חקלאים ובעלי משקים בקיבוצים ומושבים רבים לנצל את הגל הגדול של הצימרים לצורך הסבת העסקים שלהם לענפי האירוח החביבים עלינו כל כך.
מטרת ההכשרה
האהבה והאופנתיות של ענף האירוח וזה של הצימרים בפרט נמצאים רק בסימן עלייה, ומושבים וקיבוצים רבים מנצלים את ההזדמנות המצוינת הזו כדי להכשיר את הקרקע שלהם לצורך הסבת מבנים קיימים או הקמת מבנים חדשים והפיכתם ליחידות אירוח/צימרים. הבעיה היא שיזמים כאלה, שמנצלים את המצב כדי להתפרנס ולהתקיים לרוב אינם מודעים לתחום התיירות והאירוח ועל כל מה שמשתמע ממנו, וניצבים מוכי אלם אל מול הדרישות של הלקוח הישראלי ואל מול ענף התיירות שהגיח לפתע לחייהם.
קהל היעד של התכנית לניהול והקמת צימרים במרחב הכפרי
התכנית לניהול והקמת צימרים במרחב הכפרי מיועדת לכל מי שרוצה שתהיה לו דריסת רגל בעולם הצימרים, ובתחום התיירות והאירוח. זו אינה תורה שנלמדת בערב אחד, ויש ללמוד את כל מה שקשור לאירוח, תיירות, הסעדה ושיווק. לכן הקורס מתאים גם עבור אלה שרוצים לעשות הסבה, ואף לאותו קהל שיש בבעלותו צימרים, אך רוצה לקבל רענון והשתלמות בתחום זה, ולהתאים את עצמו לדרישות השוק ולמגמות הנוכחיות.
מה לומדים בתכנית לניהול והקמת צימרים במרחב הכפרי?
בעלי הצימרים לעתיד (או בהווה) יקבלו מבואות ויסודות לתיירות בין לאומית, התיירות הכפרית על כל מאפייניה, תיירות הפנימית הישראלית, הלקוח הישראלי ומאפייניו, עמותות התיירות בפיתוח אזורי, שרותי הארחה, ממה מורכב תהליך היזמות בתיירות כפרית, שלבי הקמת הצימרים, התנהלות מול משרד התיירות, מנהל מקרקעי ישראל, משרד החקלאות והתנהלות מול גופים ומוסדות שונים שקיומם של הצימרים מחייב מגע אתם.