כדי לקבל תעודת "אופטומטריסט מוסמך" יש ללמוד לתואר שני באופטומטריה, תואר שמקנה את כל החידושים האחרונים בעולם בדיקות העיניים, עדשות מגע ומשקפיים. מדובר במקצוע המוסדר על ידי משרד הבריאות.
האופטומטריסט מעניק פתרונות עבור מטופלי עיניים, ויכול להיות זה שמנתב את המקרים לפי הצורך לעבר רופא עיניים, או שיכול על פי הסמכתו לטפל בעצמו בנבדקים. הזמינות של האופטומטריסט ביחס לקביעת תור אצל רופא עיניים עשויה לחסוך למטופלים "שגרתיים" המתנה מרובה, וכך מצד האופטומטריסט ישנה שמירה על מאגר לקוחות מסוימים שאינם נדרשים לרופא עיניים, כשאצלו ניתן לרכוש משקפיים – מסגרת ועדשות, תמיסות לעדשות מגע ואת עדשות המגע, האופטומטריסט יאבחן, יעקוב ויטפל בליקויים ובמחלות בעיניים – כמו גם רוחק או קוצר בראיה, עין עצלה אסטיגמציה.
|
|
תואר שני באופטומטריה- ללמוד לעומק את נושא האופטיקה, האופטומטריה ומתן פתרונות לקשיי ראייה. |
|
|
למה נדרש תואר שני בתחום?
תואר שני באופטומטריה או מוסמך באופטומטריה הוא תואר שמקנה יתרון לבוגריו במקצוע, מרחיב את האופקים בנושאים נבחרים ומהווה אתגר אינטלקטואלי. במהלך התואר הלומדים צוברים כלים שמאפשרים הענקת מענה לצרכים המתרבים בתחום פתרונות לליקויי ראייה ולמחלות ראייה, וכן מכשירים את הלומדים בתוכניות השתלמות שונות – לרבות היכרות עם ציוד חדש או עם מחקרים רפואיים ואחרים בתחום. התואר השני מקנה גם כלי מחקר ללומדים כדי להמשיך ולפתח את הידע גם במישור זה.
מה לומדים במהלך התואר הזה?
תחומי הלימוד העיקריים לתואר שני באופטומטריה הוא לימוד נוירו פיזיולוגיה במערכת הראיה, ביוכימיה ופיזיולוגיה של העין, ראיה דו עינית, תפישה חזותית וגנטיקה. הלומדים רוכשים ידע מעולם החשיבה המדעית ויכולות מחקר, מתודולוגי וביו סטטיסטיקה, אפידמיולוגיה ואיך לכתוב באופן מדעי. מלבד קורסי היסוד, ללומדים ישנה בחירה בקורסים ובתחומי התמחות שונים באופטומטריה – כמו למשל מחלות שכיחות של העיניים - מחלות של הקרנית, מחלות עפעפיים, קטרקט, גלאוקומה, פטריגיום ועוד.
אופטומטריסט מוסמך – אחריות מקצועית
ישנם בשנים האחרונות מתחזים למשלח יד זה, ועל כן תעודת ההסמכה, כמו גם תעודת החברות בועד הארצי של מועצת האופטומטריסטים היא מצרך בסיסי וחשוב בידו של כל אופטומטריסט מוסמך. מדובר במומחה בפתרונות לכל תחום הראיה. רופא עיניים שמאבחן לקות מסוימת או מחלת עיניים ומייעץ בתחום יכול להפנות את המטופל לאופטומטריסט מוסמך – אשר ממילא מעניק פתרונות שוטפים לבדיקות יזומות לשינוי מספרי הראיה או למציאת לקות מסוימת, כמו גם כשירות לעדשות מגע כאלו או אחרות.