תואר שני בהפרעות תקשורת ידוע גם בשם נוסף, תואר שני בקלינאות תקשורת. התואר מעניק הכשרה מקיפה בתחום. ניתן ללמוד את התחום במספר רב של אוניברסיטאות ברחבי הארץ אך יש לעבוד בתנאי הקבלה השונים.
בארץ מרבית קלינאי התקשורת הם בעלי תואר שני בתחומים שונים ואף תארים שלישים. לימודי תואר שני בהפרעות תקשורת נועדו להכשיר אנשי מקצוע מיומנים שיוכלו לאתר ולאבחן בעיות שונות בתחום שמיעה, תקשורת ושפה. התחום הינו תחום רחב שמתאים לכל קשת האוכלוסיה וניתן בעזרתו לטפל במגוון תחומים רחב יותר כמו, בעיות בדיבור, בבליעה, גמגום, ליקויי שמיעה ועוד. התוכנית מיועדת להרחיב ולהעמיק את הידע התאורטי והקליני של התלמידים במסלול זה.
מסלול הלימודים
הלימודים לתואר שני בהפרעות תקשורת מקנים ללתלמידים ידע תאורטי וידע קליני בתחום האבחון וטיפול בבעיות שונות בעולם זה. לימודי התואר השני נמשכים כשנתיים וכוללים לימודים טכנים תאורטים לצד התנסות קלינית בתחום. ההתנסות הקלינית כוללת תצפית, אבחון והתנסות בטיפול בילדים ומבוגרים עם הפרעות תקשורת שונות. על המועמדים ללימודים להיות בעלי תואר ראשון באחד מהתחומים הטיפוליים כמו עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה וכדומה.
|
| תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בהפרעות תקשורת משתנים בין מוסד למוסד | |
|
מה כוללים הלימודים עצמם?
כפי שהוזכר הלימודים משלבים תאוריה עם עבודה מעשית בבתי חולים ובמוסדות שונים. תוכנית הלימודים כוללת נושאים ותכנים רבים כמו פיזיולוגיה, פסיכולוגיה של הילד ומהבוגר, שיטות אבחון שונות, גנטיקה, הפרעות בקול ופיתוח מיומנויות דיבור, בלשנות, הפרעות שפה בילדים ובמבוגרים, נוירולוגיה, מתודות הוראה וטיפול, זיהוי הפרעות ועוד. בשנים האחרונות חלה עליה בתופעה והורים ואנשים מבינים את המשמעות וההשפעה הרבה שיש לקלינאי התקשורת על ההתפתחות התקינה של האדם. את הלימודים ניתן ללמוד בשני מסלולים עיקריים, מסלול מחקרי ומסלול עיוני. מי שבוחר את המסלול המחקרי יכול להמשיך בהמשך ללימודי תואר שלישי ולימודים מתקדמים יותר.
מה הם תנאי הקבלה ומה אפשרויות התעסוקה?
תנאי הקבלה לתואר שני בהפרעות תקשורת משתנים בין מוסד למוסד אך ברוב המוסדות על המועמדים להיות בעלי תואר ראשון עם ממוצע ציונים של כ 80 בהפרעות תקשורת או בכל תואר טיפולי אחר. המועמדים עבורים ראיון קבלה על ידי צוות מיוחד מטעם המוסד על מנת לבחון את מידת ההתאמה של הסטודנט. מי שמסיים את התואר בהצלחה יכול להשתלב בשלל אפשרויות תעסוקה שונות כמו, בתי חולים, מרפאות פרטיות וכו'. בתחום הקלינאי תקשורת ניתן לעבוד כשכיר או כעצמאי.