בשנת 2006 הממשלה החליטה לפתח את טכנולוגיית המים הקיימת, והעמידה אמצעים שונים לקידום התחום מתוך ראיית הפוטנציאל העסקי המשמעותי, כשהיא מפעילה גופים כמו משרד התמ"ת, משרד האוצר ועוד
בשנת 2006 ממשלת ישראל החליטה לפתח את טכנולוגיית המים הקיימת, והעמידה אמצעים שונים לקידום התחום מתוך ראיית הפוטנציאל העסקי הבין לאומי והמקומי המשמעותי, כשהיא מפעילה גופים כמו משרד התמ"ת, משרד האוצר, משרד המדע, מכון התקנים ונציבות המים. המעורבות הרבה וההירתמות למאמץ זה נובע מבעיית מים גורפת בעולם כולו, המושפעת בין היתר גם מן הגידול באוכלוסיה ובאשפה המצטברת ומחלחלת אל מאגרי המים. לימודי הנדסאי טכנולוגיות מים מכשירים את הלומדים לרכישת בסיס ידע בעולם הקרקע, ההשקיה והמים לקראת קבלת תעודת הנדסאי מטעם מוסד הלימודים הרלבנטי וכן לקראת המבחנים מטעם המה"ט.
|
|
הנדסאי טכנולוגיות מים-מומחה בניצול מלוא הפוטנציאל של מערכות המים בארגון. |
|
|
לימודים שמכשירים לקראת קבלת תעודות שונות
במהלך לימודי הנדסאי טכנולוגיות מים נלמדים קורסים שונים כשבסופם ישנה קבלת תעודה להסמכה ממוקדת מטעם משרד הבריאות בתחומים כגון מתקיני מז"ח (מד – זרם חוזר), דיגום של מי נופש או דיגום של מים. במידה והלומד השלים בהצלחה את דרישות התואר ועבר את מבחני המה"ט, יגיש בקשה לרישום בפנקס ההנדסאים בישראל, ולעסוק בתחום בתפקידו כהנדסאי, או להמשיך הלאה לקראת לימודי מהנדסים.
תוכן הלימודים במקצוע זה
כפי שנלמד במקצועות הטכנולוגיים ברמות הגבוהות, נלמדים מקצועות ריאליים לפיתוח החשיבה האנליטית ולשימוש בתוכן המתמטי על מנת לערוך את החישובים הנדרשים לקידום הפרויקט. בין היתר, לומדים תכנים כמו מתמטיקה ופיזיקה, כימיה וביולוגיה, הידראוליקה, ניקוז ושימור, טיפול בשפכים, סינון, התפלה, השקיה, מי נגר, מי תהום עיליים ותחתיים, קידוחים, איסוף מי גשמים, השפד"ן, טכנולוגיות קיימות לטיפול במים ועוד נושאים שקשורים בשיפור תחרותיות המשק הישראלי והגדלת ייצוא, המדען הראשי ועוד.
עבודה בפיתוח, יצירה, תחזוקה ושיפור טכנולוגיות המים
לאחר סיום הלימודים, ניתן להשתלב באגף המים במועצות האזוריות, במשרדי יזמות לטכנולוגיות מים שונות, השקיה וסינון, מפעלי טיהור, להשתלב בחברת מקורות, טיפול בשפכים ולקיחת דגימות מים מתוקים כמו גם מי נופש או מלוחים וממקווים שונים, לקחת חלק בתוכניות ובפרויקטים להתפלת מים ברחבי הארץ ובחו"ל, לתכנן הזרמת מים ליישובים חדשים במדינה, לעסוק במשרד החקלאות או בחברת מקורות, לקחת חלק מתוכניות שונות במשרד להגנת הסביבה ובעוד מגוון תפקידים שעוד צפויים להתפתח בתחום.