תואר שני במדעי המחשב (מוסמך) מקנה ללומדים יכולת לחקור וגם להתמודד עם בעיות במערכות מחשוב וחישוביות ותתי הנושאים שלהם, כמו גן נושאים נבחרים בגרפיקה ממוחשבת או סיבוכיות את התואר ניתן ללמוד באוניברסיטאו
מחשב הוא רק המכשיר היישומי של מדעי המחשב, כשאת המדעים הללו בונים תתי תחומים רבים ומתפתחים ללא הפסקה: אלגוריתמים ןמבנים של נתונים, יסודות מתמטיים הכוללים חישוביות וסיבוכיות, תורת גרפים ושפות פורמליות, כלי פיתוח תוכנה – הנסדת תוכנה וגם אימות תוכנה, שפות תכנות ועוד. מדעי המחשב כוללים גם את תשתיות המחשוב ורשתות המחשוב, את מערכות ההפעלה ואת כל היישומים המשתמעים מפיתוחים בנושאים אלו. אם בתואר הראשון לומדים את היסודות למדעי המחשב שבהמשך הופכים להיות הכלים בידיו של החוקר, הרי שבתואר השני מעמיקים את הידע בנישה רצויה וחוקרים אותה ואפילו מפתחים אותה ותורמים לעתיד היישומים הממוחשבים.
|
| לימודי תואר שני במחשבים מאפשרים השתלבות מהירה בשוק העבודה | |
|
מה עושים בתואר שני זה?
תואר שני במדעי המחשב יכול להלמד במספר מסלולים – כמו למשל מסלול מחקרי או מסלול שאינו מחקרי – בו מגישים פרויקט, לומדים קורסים ונבחנים על החומר שנלמד. במהלך התואר השני רוכשים כלי מחקר לפיתוח מחקרי של שאילתות ודילמות תוך סקירת המושגים הבסיסיים שבמדעי המחשב. המטרה היא למקד את הלומד בתחום מחקר מקורי מעולם מדעי המחשב.
מה לומדים במהלך התואר?
נושאי הלימוד לתואר השני יכילו מספר קורסי חובה שילמדו תחילה, וישובצו גם מספר קורסי בחירה על פי נטיית ליבו ורצונו של הלומד. במידה וללומד ישנן השלמות מסוימות, ילמד אותן על פי התחייבותו למוסד הלימודים. בין יתר נושאי הלימוד לתואר זה נמנים גם אלגוריתמים מבוזרים, רשתות תקשרת מחשבים, מערכות הפעלה, מבני ומסדי נתונים, הנדסת תוכנה, אלגוריתמים סדרתיים, מערכות תוכנה ומערכות חומרה, לוגיקה של מדעי המחשב, אנליזה נומרית, עיצוב ותכנות מונחה עצמים, עיבוד האינפורמציה הקוואנטית, למידה חישובית, עיבוד דיגיטאלי של תמונות, שפות תכנות, רובוטיקה ועוד. הלומדים צפויים להגיש פרויקט על פי הנלמד, ולערוך סימולציות בבניית מודלים וניתוחם.
אילו יישומים יש לתואר זה?
תחום המחקר שנבחר בתואר זה על ידי הסטודנט עשוי לשמש אותו בקבלתו לתעסוקה עתידית – כמו גם תיק העבודות שלו בהתאם לפרויקט שעבר. בוגרי התואר שהוסמכו יכולים להשתלב בתחום הביוטק וההיי- טק, להצטרף לחברות הזנק ולפתח מוצרים ייחודיים, להצטרף ליחידות חוקרות מחשוב בתעשיית המחשבים והאלקטרוניקה בארץ ובעולם, להצטרף לחברות המכשור הרפואי ופיתוח מכשירים ניידים ממוחשבים למיניהם.