בהנהלת חשבונות ישנו דירוג מקצועי – בכל דרג ישנה הסמכות והידע המתאים לתפקיד. דווקא ריבוי הדרגים הללו מראה, כי ישנה חשיבות למנהל החשבונות במקום עבודה, שמופקד על הפעולות החשבוניות של כל עסק, מקטן ועד תאג
מנהל חשבונות הוא האיש אשר מנהל את הפיננסים בעסק או בארגון באופן יום יומי; תפקידיו וסמכויותיו הולכים וגדלים עם העליה בדרגת ההסמכה, המצריכה לימודי הנהלת חשבונות מתאימים – מסוג 1,2 או 3. התפקידים הבסיסיים של מנהל חשבונות כוללים את הכנת המשכורות, את הנפקת החשבוניות ואת רישומן, את התשלום לספקים, רישומי מלאי, גביית חובות, ביצוע התאמות לבנקים ומאזנים תקופתיים – מטלות אלו ונוספות מראות כי הוא עמוד תווך בארגון, תוך שתפקידו מצריך ידע מקצועי מעולם החשבונאות, המסים והחוק במדינת ישראל. בתום תקופה מוגדרת, הרישומים הללו יעברו לבקרתו של רואה חשבון שהוא הגורם המוסמך על פי השלטונות לאשר, לפסול או לתקן אותם.
|
| מנהל החשבונות אחראי על כל הפן הלוגיטסי במשרד | |
|
מנהל חשבונות - אחד מעמודי התווך של העסק
עמדתו של מנהל החשבונות בארגון מאפשרת לו להיות מעורב בכל מה שקורב בארגון, שכן הכול מתבטא בסופו של דבר בכספים שהעסק משקיע – הנכנסים והיוצאים. התפקיד הזה מוגדר כתפקיד רגיש בשל כך, וגם בשל האחריות הרבה הכרוכה בנושא טיפול בכספים של העסק. מסיבה זו, ישנם לעתים מבחנים נוספים בכניסה לתפקיד, כמו בדיקת פוליגרף או מבחני אמינות.
מנהל חשבונות – כבר מפתיחת העסק
יותר ויותר עסקים נצרכים למנהל חשבונות כדי להיעזר בשירותיו; למן חנות קטנה, עוסק מורשה או חברה בע"מ או עמותה. ככל שהעסק גדול יותר, היקף משרתו של מנהל החשבונות הולך וגדל ויכול להתחלק בהמשך גם עם מספר מנהלי חשבונות שמעניקים מטעם אותו ארגון את השירות הזה. גם הסמכויות של מנהל החשבונות הולכות וגדלות, וישנה אפשרות להוסיף ולהתקדם באופן מקצועי באמצעות לימודי תעודה או לימודי תואר ראשון בחשבונאות ובכלכלה, או אפולו בתואר ראשון בראיית חשבון.
ביצוע מאזנים – איך התקדם העסק משנה לשנה
המאזנים שעורך מנהל חשבונות עבור עסק מסוים מסוגלים להצביע על רווח גבוה או נמוך יותר ביחס לשנה הקודמת, מאפשר למעסיק לבנות את התקציב לשנה הבאה, לגייס עובדים בהתאם ולתכנן תוכנית תקציבית, לבחון את ההוצאות של החברה מול ההכנסות ולקבוע מה יהיה היחס ביניהם. עבודתו של מנהל חשבונות חיונית ואפילו אינטגרלית עבור ארגון לצורך קיומו ורווחיותו.