סוכן הביטוח הוא האיש שיודע מעט יותר מהלקוח המבוטח שלו על אפשרויות התמרון בין פוליסות הביטוח, על מנת להציע לו פוליסה שתתאים לו וגם תניב בעבור הסוכן רווחים גדולים. אותו לקוח יכול להיות אדם פרטי או ארגון
סוכן ביטוח מכל סוג מתחיל את דרכו לאחר שסיים קורס ביטוח מתאים באחד ממוסדות הלימוד, עשה התמחות בתחומו וקיבל את הרישיון לעסוק בכך. לאחר מכן, הוא יכול לפעול באופן עצמאי – להפעיל חברת ביטוח משלו או לעסוק בכך באופן פרטי או כשכיר בחברת ביטוח מסוימת. אותו סוכן הוא מתווך בין המבוטח לחברת הביטוח, כאשר יכול להיות סל עשיר של פוליסות ביטוח לאותו מבוטח, שמנוהל דרכו. לרוב, הוא יבטח את עצמו, את משפחתו ואת קרוביו דרכו, על מנת להבטיח כי יקבלו לא רק את הפוליסה הטובה ביותר בעבורם, אלא גם את השירות הטוב ביותר כאשר יאונה נזק ביטוחי.
|
| יש שני ערוצי ביטוח עיקרים, ביטוח ישיר וביטוח דרך סוכן ביטוח | |
|
מי יכול לעשות קורס ביטוח?
סוכן ביטוח יהיה מי שמלאו לו 20 שנים, על פי החוק, ועליו להיות גם תושב מדינת ישראל וכן לעשות קורס סוכן ביטוח מתאים על מנת לעמוד בבחינות המתמחה. תקנת חוק הפיקוח מאפשרת למי שיש לו פטור מאותה בחינה – שלא לעשות אותה. לאחר תקופת ההתמחות יפנה לעשות בחינות של מורשה. חוק הפיקוח מאפשר גם להיות פטור מתקופת ההתמחות או מבחינות רישוי. בכל שנה יהא עליו לשלם אגרת רישיון, על מנת שיהיה יכול לעסוק במקצועו באופן חוקי.
למה יש לשלם מדי שנה את אגרת הרישיון?
המפקח על הביטוח באוצר לא יעניק רישיון סוכן ביטוח בעבור סוכן שעבר עבירה פלילית אשר יש בה קלון במשך חמש השנים הקודמות לבקשת הרישיון. סוכנים שתלויים ועומדים נגדם הליכים משפטיים בעטיה של עבירה או באם נשא בעונש של מאסר. בכל בקשה לרישיון, נדונה מחדש הבקשה והמפקח מאשר או שאינו מאשר את החידוש לאחר שהתייעץ עם הוועדה.
סוכן ביטוח – מהיכן מקבל משכורתו?
סוכן הביטוח יקבל את שכרו מאת חברות הביטוח שעימן הוא עובד ומשווק את פוליסות הביטוח שהן מוכרות. לפיכן, עבודתו ורווחיו תלויים על פי רוב מהישגי המכירות שלו. הוא יתאים את המעטפת הביטוחית המתאימה ללקוח ויקדם את הפוליסות הרצויות במקביל בתחומים כמו ביטוח חיים, ביטוח תאונות אישיות וביטוח רפואי, ביטוח משכנתא, ביטוח פנסיה, ביטוח לעסקים, ביטוח רכב ועוד.