אחד מן המאפיינים החזקים כיום של עולם התקשורת, הוא היותה ויזואלית. אם בעבר, העיתונים עשו מהפכה שפרסמו תמונות לראשונה, הרי שהיום תופסים את מקום התמונות סרטוני וידאו אשר מתעדים התרחשות בזמן אמת.
בעקבות ההשפעה החזקה של המבע הוויזואלי על עניין התקשורת ודעת הקהל, הפך נושא הצילום לצורת תקשורת של ממש ולתחום אשר באמצעי פעולה שונים יכולים לסייע או לשלול דעת קהל כלפי נושאים מסומנים. הדבר אמור גם לגבי תחום הפרסום, אשר נושא הצילום בו ועיבוד התמונה יכול לעשות את ההבדל בין מכירות ובין יצירת הדים שליליים שיגרמו נזק למוניטין של החברות. בשל חשיבות הצילום לתקשורת הוקמו מסלולי לימוד העסוקים בתקשורת צילומית.
|
|
תקשורת צילומית- להפוך אמנות למקום של הבעת דעה. |
|
|
מהם תנאי הקבלה ללימודים אלו?
בכדי להתקבל ללימודי תואר אלה, יש צורך בתעודת בגרות מלאה בציון חיובי. למי שעשה חמש יחידות לימוד בתחומי האמנות או העיצוב , לרוב יינתן יתרון בקבלה ללימודים אלו. תנאי קבלה נוספים הם ציון פסיכומטרי של 550 ומעלה, בדגש על ציון בבחינה האנגלית של לפחות 85. לחילופין גם בחינת אמי"ר תחשב לשם הקבלה, בדגש על ציון מינימום של 185 בבחינה לשם הקבלה לתואר. תיק עבודות בתחום הצילום, גם הוא יכול להוות יתרון משמעותי בקבלה ללימודים.
מהם תחומי הלימוד במסגרת תואר זה?
מסגרת תואר זו היא למעשה שילוב בין תורת הצילום ובין התקשורת. לכן, תחומי הלימוד משיקים אלו מאלו וקשורים זה בזה. בין התחומים אשר ילמדו, ניתן למצוא את ההיסטוריה של התקשורת, התפתחות אמצעי התקשורת, עיצוב מבע ודעת קהל, יסודות הפרסום וכולי. מתחום הצילום-תלמד ההיסטוריה של הצילום, תולדות האמנות בהקשר לצילום, עיצוב מבע חזותי ויצירת אמירה באמצעות צילום, מתודות צילום, סוגי מצלמות, צילומי וידאו וסטילס, עיבודי תמונה ואלו הנושאים רק על קצה המזלג.
מהי מטרת הלימודים?
בניגוד לתואר בתקשורת אשר מטרתו היא בעיקר להכשיר אנשים בתחום התקשורת, תואר בתקשורת צילומית נועד להכשיר צלמים לתחומי האמנות, העיתונות והאינטרנט. מטרת הלימודים היא לייצר אנשי צילום עם רגישות לנעשה סביבם ועם יכולת לתרגם את כוחה של המצלמה לאמירה חברתית או תקשורתית. המטרה היא להפוך את הצילום, אשר נחשב לעיתים כתחום אמנותי, לתחום שמייצג את סביבתו ויכול גם להעביר בעיות חברתיות ומסרים בוטים. הדבר אינו רק נכון לתחום צילום הסטילס, אלא גם לתחום צילומי הוידיאו.