תחום הנדסת האלקטרוניקה, היה עד לפני שנים לא רבות, תחום סגור יחסית, שהסטודנטים בו נאלצו לעמוד בעומסי חומר גדולים ובידיעה של לא מעט נושאים כלליים בתחום. עובדה זו, הורידה מפופולאריות תואר זה.
בשל עומסי לימוד הגבוהים, רבים מן הסטודנטים אשרו החלו ללמוד הנדסת אלקטרוניקה, לא הצליחו לסיים לימודים אלו ופרשו באמצע. אחרים, מראש לא התקרבו למקצוע משום שהיה נראה להם הרבה פחות מעניין ביחס למקצועות אחרים. כיום, בשל הירידה המתמדת במספר הלומדים את המקצוע החשוב הזה, החליטו במספר מוסדות לפתוח התמחויות במסגרת הלימודים אשר יתבלו את הלימודים במעט עניין, ויתנו לסטודנטים לבחור התמחות אשר מעניינת אותם יותר במקום ללמוד את כל החומר באופן כללי.
|
|
התמחויות חדשות בהנדסת אלקטרוניקה- התחומים החדשים פותחים עוד הזדמנויות בשוק העבודה. |
|
|
מהם שני המסלולים החדשים שאושרו?
שני המסלולים החדשים שאושרו, הם התמחויות בעיבוד אותות וכן בהנדסת מחשבים. הנדסת מחשבים קשורה קשר ישיר לתחום המחשבים, מעגלי מחשב, ובעצם מציעה שילוב מעניין בין הנדסת מחשב ובין הנדסת חשמל כדי לקדם את תחום המחשבים בכללותו. תחום עיבוד האותות, עוסק בפענוח ועבודה עם אותות מסוגים שונים, במערכות אלקטרוניות שונות. תחום זה בעיקר חשוב בענפי הרפואה, אך לא רק. שני המסלולים אשר אושרו, מצטרפים לעוד שתי התמחויות אשר כבר קיימות בשוק לימודי הנדסת האלקטרוניקה שהן התמחות בתקשורת מערכות או התמחות ב-VLSI שהיא למעשה מיקרו אלקטרוניקה.
כיצד מתבצעת הבחירה במסלולים?
כמובן שהדבר משתנה בין מוסד לימודים אחד לאחר, אך בעיקרון בחירת הלימודים נעשית לרוב בשנה השנייה או השלישית. בחלק מן המוסדות במהלך השנה השנייה מוצגים כל תחומי ההתמחות והסטודנטים מתנסים לפחות בשיעור אחד מכל תחום התנסות, ובסופה מתבצעת הבחירה בהתמחויות המועדפות על הסטודנט. במוסדות אחרים, לעומת זאת, הבחירה מתבצעת רק בשנה השלישית, בסוף הסמסטר הראשון לרוב, והתמחויות אלו ילוו את הסטודנט כבר עד סוף התואר. כמובן, שכניסת ההתמחויות החדשות לאופציות הבחירה, משפיעה לא רק על הסטודנטים לטובה אלא גם מוסדות לימודים. אלו, מוכרחים לשפר את המעבדות ועמדות הלימוד כדי להציע תנאי לימוד מיטביים בכל התמחות.
האם ההתמחויות החדשות יסייעו בשוק העבודה?
באופן לא מפתיע- התשובה היא כן. מסיימי תואר בהנדסת אלקטרוניקה עם התמחות מסויימת, מראים למעסיק על יכולת של בחירה והחלטיות. זאת בנוסף כמובן, על ידע מעמיק יותר בתחום ההתמחות אשר נלמדה. אם עד היום מהדסי אלקטרוניקה יכלו להשתלב בעיקר בתעשיות האלקטרוניקה או החשמל, כעת ההתמחויות החדשות מאפשרות גם להשתלב בתחום המחשבים, המעבדים ועוד.