עד כמה שזה נשמע מופרך, ואף נוגד לתחומי החינוך, המדעים והספורט, מפתיעה אותנו מכללת אוהלו ופותחת בפנינו תכנית ללימודי מקצועות היין. עולם היין מתקשר באופן אוטומטי לנהנתנות, אנינות טעם ואף לאליטיזם מסוים, והמחשבה שמוסד שקשור לחינוך ולספורט פותח את שעריו בפני עולם ססגוני, מרתק ועסיסי כעולם היין עשויה להרים גבה או שתיים בקרב הספקנים שבקרבנו, אך אין ספק שזהו מהלך מצוין שנוצר מתוך ראיית העתיד והעובדה שעולם היין על כל מקצועותיו השונים כובש אותנו בסערה בשנים האחרונות, מעידה על כך שלמכללת אוהלו יש חזון.
מקצועות היין?
שמעתם נכון, מכללת אוהלו עומדת לפתוח בקרוב תכנית ללימודי מקצועות היין שכוללת אף התלמדות בצרפת – ערש הגסטרונומיה. מכללת אוהלו ששוכנת בקצרין בנתה עבורנו תכנית של לימודים מתקדמים המורכבים משלושה מקצועות עיקריים – חקלאות הגפן והכרם, מקצועות ייצור היין, ומקצועות ניהול היקב ושיווק היין. הנוף הירוק ועוצר הנשימה של קצרין יספק רקע מושלם ללימודים אלה ובוודאי יהווה השראה עבור התלמידים. תוכנית הלימודים הרבה יותר מקיפה מקורס יין רגיל.
סטאז´ בצרפת
בוגרי לימודי מקצועות היין על כל סוגיהם יקבלו תעודה מקצועית של בוגרי המסלול ללימודי יין של המכללה ושל בית הספר ליין בבון שבבורגונדי CFPPA. הלימודים ימשכו שנתיים ובסיומן יקנחו התלמידים בהתלמדות בצרפת. בפני בוגרי המסלול הייחודי יפתחו שערים רבים מעולם היין בחוץ לארץ ובארץ, ובונוס נוסף הוא שמי שירצה יוכל להבחן בצרפת ולקבל שם תעודה מקומית שאתה יוכלו להמשיך את לימודיהם ולעשות השלמה לתואר ראשון במדעי היין באוניברסיטה בצרפת.
מסלול מקצועות היין במכללת אוהלו
ראש מסלול מקצועות היין במכללת אוהלו מעיד על כך שהיין הישראלי, וזה המיוצר באזור רמת הגולן בפרט הוא הדובדבן שבקצפת ואיכותי ביותר. כללת אוהלו היא הראשונה לחשוף בפנינו את לימודי הייננות, ואחת הסיבות ליצירת תקדים זה ולפתוח מגמה בתחום נובעת מכך שתחום היין זוכה לתאוצה מוגברת בשנים האחרונות, וכי בעלי יקבים וקרקעות רוצים לעבור הסבה מקיפה ומקצועית לתחום ייצור היין. זהו תחום מספק, הן מבחינה מקצועית וכספית והן מבחינת עניין רב.