עלייתו של תחום ההסעות באוטובוסים ובאוטובוסים זעירים פורח לאחרונה, וכיום ישנם רבבות אוטובוסים וטיוליות שכל תפקידם הוא לצורך הסעות. כמו כל תחום פופולארי, גם ענף זה ספג מכות רבות מאחר ועסקים רבים פועלים ללא רישיון ופועלים ללא ניהול של מנהל משר היסעים מוסמך שיפקח על הנהגים ועל כלי הרכב שבבעלותו כך שהכל יתנהל לפי החוקים והתקנות של משרד התחבורה.
מעט על הקורס
העובדה המצערת שענף ההיסעים מנוהל לעתים קרובות בצורה רשלנית הביאה לכך שמשרד התחבורה שינה והחמיר את התקנות והחוקים שלו בכל הנוגע שלתחום זה. מסיבה זו יש כיום דרישה אקוטית יותר של מנהלי משרד היסעים שקיבלו הסמכה מסודרת, מקצועית ומקיפה שתעניק להם מיומנויות ניהוליות ותחומי אחריות שיפעלו במסגרתם. מסיבה זו הקורס מכשיר את המנהלים כך שידעו כיצד לנהל ולארגן משרדי היסעים וילמדו את כל מה שקשור לבטיחות בהסעת נוסעים וכן שהנהגים יקפידו לשמור על שלומם של הנוסעים ולוודא לעתים תכופות אם לא נשאר בהסעה ילד כדי למנוע אסונות שלמרבה הצער פקדו משפחות רבות.
כיצד מתקבלים לקורס הסמכה למנהלי משרד היסעים?
על מנת להתקבל לקורס הסמכה למנהלי משרד היסעים נדרשים המועמדים להמציא תעודת יושר ממשטרת ישראל המעידה על כך שאין להם עבר פלילי. בנוסף עליהם להיות בני 24 ומעלה ותושבי ישראל. המועמדים צריכים להציג רישיון נהיגה במשאית או אוטובוס ולהוכיח שיש להם ניסיון של שנתיים לפחות בשטח ההיסעים. וועדת קבלה המראיינת את המועמד תקבע את מידת התאמתו לקורס ולתפקיד של מנהל משרד היסעים. תנאי קבלה נוסף הוא בחינות כניסה שבוחנות את כישורי הנהיגה וכישורים נוספים שנדרשים מתוקף תפקיד זה.
מה לומדים בקורס הסמכה למנהלי משרד היסעים?
מאחר שמדובר בתפקיד שמחייב אחריות רבה והפעלת שיקולים הגיוניים, נדרשים המשתתפים ללמוד מיומנויות של ניהול וארגון שבתוכן יש נושאים כמו סידור משמרות ושיבוץ עבודה, ניהול שכר, יחסי גומלין, שימוש ביישומי מחשב, מערכות מידע, מדיניות החזקת רכב, כללי שיווק וחשבונאות ותמחור, בקרת איכות, ניתוח דוחות כספיים, דיני עבודה ודיני תעבורה, שמאות, יסודות הביטוח, הסעות ילדים, ניתוח דוחות פיננסיים וכדומה.