מדעי המזון- אופציות עבודה
ענף הנדסת מזון עוסק בתכנון ההרכב הגני של המזון, בהבאתו ליצור ולשיווק, במחקר ובפיתוח מוצרי מזון ותהליכים בייצורו ובשיווקו שיעלו פחות כסף לעומת איכות וכמות עולים, הליכים בעיבוד המזון, אריזתו, בחירת האריזה וחקר חיי המד>
מגזין
הנדסה
מדעי המזון- אופציות עבודה
יחד עם התקדמות המחקר, הידע בהנדסה גנטית והתפתחות טכנולוגית מוגברת בתחום לאורך עשורים בשנים בארץ וגם בעולם, ישנה פעילות ענפה כדי לשפר את איכות המזון ולהגדיל באופן משמעותי את כמות היבולים והתוצרים במשק.
- מערכת ToStudy
- |
-
17/04/2013
- |
-
15:05
- |
-
2739
צפיות
-
-
-
-
-
-
-
ענף הנדסת מזון עוסק בתכנון ההרכב הגני של המזון, בהבאתו ליצור ולשיווק, במחקר ובפיתוח מוצרי מזון ותהליכים בייצורו ובשיווקו שיעלו פחות כסף לעומת איכות וכמות עולים, הליכים בעיבוד המזון, אריזתו, בחירת האריזה וחקר חיי המדף של המוצר ועוד. על מנת לעסוק בתחום, ישנו צורך לידע הנדסאי בתחום הכימיה, הביולוגיה והגנטיקה ועוד. מדובר בתחום שנחשב להנדסי, כיוון שמכליאים גנים שונים אחד בשני כדי להשביח את המוצר. מתכננים, מייצרים, אורזים ומתחזקים חיי מדף של מוצר כדי להגביר או להחליש בו תכונה מסוימת כמו למשל עמידות או טעם.
|
|
תואר ראשון במדעי המזון- להבין את מבנה המזון וכיצד אפשר לשפרו. |
|
|
לעסוק בתחום המחקר
בוגרי תואר ראשון במדעי המזון נעים ביחד עם החידושים והנתונים העולים מעל לפני השטח; ישנם מוצרים ש"מצליחים" יותר או פחות, עונים על הצרכים השונים או שאינם עושים זאת. דרוש מחקר מדעי על מנת להוכיח זאת ואף לכלול את הממצא בחוק. כדוגמה ניתן לקחת את המאבק הציבורי כדי שתתנוסס תווית מוסכמת על פני כל מזון שהונדס גנטית או על פני חלקו, לאישוש הטענה או להפרכתה כי ישנה סכנה בריאותית גדולה יותר באכילתו או לסכנה לפגיעה במארג החיים הטבעי שעל פני כדור הארץ למשל.
משווקי מוצרים מהונדסים גנטית
מי שמבין בתחום הנדסה גנטית ומכיר את השחקנים החשובים בתחום השיווק והמכירות, יכול לעשות מכך גם עסקים; הקשר שבין המפעל שמייצר את המוצר ובין הלקוח יכול להניב רווח גדול, ולכך דרוש מסע שיווק ומכירות של איש מקצוע שמבין בתחום. אותו מהנדס מזון יראה, כי ישנו יתרון ותועלת למוצר המהונדס גנטית על פני המוצר האחר.
לעבוד בתעשייה וליישם את הידע המקצועי
הידע המקצועי שחובק משימות מתחום ההנדסה הגנטית יכול להיות מיושם במפעלים בתעשייה. מהנדס המזון יכול להיות מי שמוציא מן הכוח (התכנון) אל הפועל את משימת ייצור המוצר ושמירה על חיי המדף שלו. זה יכול להיות בתחום ההדברה על סוגיה השונים, בתעשיית התרופות, כמפקחים על מוצרים ומנהלי מוצרים בתחום המזון והשתיה, לעסוק כתזונאים מקצועיים קליניים במוסדות בריאות, בתפקידי הדרכה לתזונה נכונה, לעשות הסבה להוראה בתחום או בתחום תזונת ספורט.
הנדסת חשמל ואלקטרוניקה נחשבת לתחום ההנדסה היוקרתי ביותר בקרב מוסדות הלימוד בישראל. אז אם אתם רוצים להשתלב במיטב הגופים בתעשייה המשך...
עם תכניות כמו "מחיר למשתכן" ו"מחיר מטרה", ניתן לומר שתחום הבנייה הוא התחום הבולט והמשמעותי במשק הישראלי בעשהמשך...
תפקיד המהנדסים הכימים הוא ליישם עקרונות כימיה, ביולוגיה, פיזיקה ומתמטיקה בכדי לפתור בעיות הקשורות לייצור או שימוש בכימיקלים, תהמשך...
הנדסת מכונות נחשבת לאחת מהדיסציפלינות ההנדסיות הרחבות ביותר. היא כוללת מחקר, עיצוב, פיתוח, בניה ובדיקה של חיישנים ומכשירים מכניהמשך...