הכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים
עריכת מעגלים מודפסים נחשב לאחד המקצועות הנחשבים והנחשקים בענף ההייטק, ועל מנת לעסוק בו צריכים מיומנויות של תהליכי ייצור סטנדרטיים. יש צורך לרכוש גם ידע פיזיקלי שמאפשר להכיר את התופעות וההפרעות שנוצרות בגלל תפקודים בתדר גבוה והפרעות אלקטרומגנטיות. למי שלא יודע – מעגל מודפס הוא לוח שיש עליו רכיבים אלקטרוניים שיוצרים מעגל חשמלי. החיבור בין הרכיבים השונים נעשה ללא שימוש בחוטי חשמל, ובמקומם משתמשים בפסי נחושת שהודפסו על הלוח.
על התפקיד
פיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים חולש על נתח גדול מעולם ההייטק בתחום החומרה ונעזרות בו חברות רבות ומפתחים על ידי שימוש בו מוצרים רבים. במסגרת עיסוקו מפתח המעגלים האלקטרוניים המודפסים מתמחה במערכות ואינטגרציה וגם בתחום האנלוגי והדיגיטלי, הידע הרב ששאוב מכמה תחומים פותח אפיקי קריירה ועיסוקים רבים בפני מפתח המעגלים. יתרון נוסף בתפקידו של מפתח המעגלים הוא העובדה שהמפתח לוקח חלק פעיל בשלב הסופי של פיתוח המוצר האלקטרוני.
מה נותנת הכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים?
הכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים מקנה למשתתפים ידע פיזיקלי שחיוני לצורך היכרות עם התופעות והשיבושים שנגרמים בשל תפקוד בתדר גבוה והפרעות אלקטרומגנטיות. הכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים מהווה הזדמנות לרכוש תשתית להבנה בתכנון אלקטרוני ולעריכת מעגלים מודפסים רבי שכבות למערכות בתדר גבוה.
מה לומדים בהכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים?
הכשרת מהנדסים מומחים לפיתוח מעגלים אלקטרוניים מודפסים מלמדת על ציוד אלקטרוני ורכיבים אלקטרוניים, טכנולוגיות חיבורים הדדיים, טכנולוגיות מתקדמות של השמה והלחמה, תהליכי בדיקה של מעגלים מורכבים, תהליכי הכנה לעריכה, סקירת שרטוט חשמלי, אילוצים אלקטרוניים, אילוצים מכניים, התאמה לסטנדרטים, אילוצי עלות הייצור, מבנה פיזי של מארזי רכיבים והשפעתו על תהליכי ההרכבה, הגדרת שטח של מוליכים בשכבות, הגדרת מבנה שכבות וכיוצא בזה.