המגזין הבריטי Times Higher Education אשר מבצע בכל שנה דירוגים של מוסדות הלימוד המובילים בעולם, החליט השנה לבצע את הדירוגים לפי יבשות. התוצאות: 4 אוניברסיטאות ישראליות נמצאות בדירוג של המוסדות המובילים
השנה החליט המגזין אשר בכל שנה מפרסם את דירוג המוסדות הטובים בעולם, לבדוק את מוסדות הלימוד השונים לפי יבשות ומיקומים גיאוגרפיים ספציפיים במקום בצורה גלובלית. ומה התוצאות? האוניברסיטה העברית, הטכניון, אוניברסיטת ת"א וכן אוניברסיטת בר אילן כולן מככבות ברשימה כאשר העברית נמצאת במקום ה-15, תל אביב במקום ה-18 והטכניון במקום ה-21 , בר אילן סוגרת את הרשימה עם המקום ה-65. הדירוג נכון כלל מוסדות לימודים הגבוהים שנבדקו ברחבי יבשת אסיה.
|
|
מוסדות הלימוד הישראליים מובילים ברמתם האקדמית. |
|
|
אותם קריטריונים אך הבדיקה היא ברמה לוקאלית
היות והעולם הופך להיות גלובלי, ומכיוון שיש רצון לדעת יותר לעומק על דירוג המוסדות בצורה הנכונה לכל אזור גיאוגרפי, החליט השנה המגזין אשר מיג לרוב תוצאות עולמיות, להציג את התוצאות לפי חתך של יבשות ואזורים ספציפיים. כך למשל ישראל מוצגת גם בתוצאות של כלל יבשת אסיה אך גם בתוצאות של המזרח התיכון. בצורה כזו, ניתן גם להשוות בין המדינות בכל הקשור ללימודים והשכלה גבוהה. בתוצאות של הבדיקה הנוכחית, ניכר כי למרות שמוסדות הלימוד של ישראל ממוקמים גבוה יותר באיכות הלימודים, בכל זאת טורקיה היא הנציגה המוצלחת ביותר ממגזר המזרח התיכון בשל כמות רבה של אוניברסיטאות אשר מככבות ברשימה.
מה קורה לגבי ישראל באופן ספציפי
כפי שמודה עורך המגזין, ניכר באופן כללי כי מוסדות להשכלה גבוהה בישראל, מוערכים בעולם ונחשבים לכאלו בעלי רמה גבוהה, דבר שניכר גם במיקומים הגבוהים יחסית ברשימה. יחד עם זאת, הרמה עדיין אינה משתווה למדינות אשר מוסדות הלימוד שלהם מככבים בראש הרשימה דוגמת טוקיו. החידוש העיקרי בכל הקשור לדירוג של המוסדות הישראלים, היא אוניברסיטת בר אילן שהתברגה בדירוג היבשת במקום ה-65, דבר שמרמז על מגמת השיפור והעלייה המתמדת ברמת הלימודים בכל מוסדות הלימוד האקדמאיים בישראל ובפרט- האוניברסיטאות. באופן מפתיע אגב, איראן וכן ערב הסעודית הכניסו 3 מוסדות לימוד לרשימה השנה, ובמגזין מודים כי כמות הפירסומים המדעיים של מוסדות הלימוד האיראניים עולה בהדרגה.
בראש הרשימה
באופן לא מפתיע, מי שמככבות בראש הרשימה עם מוסדות הלימוד הטובים ביותר הן מדינות המזרח הרחוק ובפרט יפן, טיוואן וסין. ואם חשבתם שהודו נשאר מחוץ לרשימה, טעות בידיכם. המכון הטכנולוגי של הודו התברג באופן מפתיע במיוחד למקום ה-30 הגבוה והמכובד יחסית.