המטף או המטפה משמש לכיבוי אש או לרסן את עצמותה, והוא חלק ממערך ההגנה האקטיבית כנגד אש. הסוגי העיקריים של המטפים הם מטף שמור בלחץ ומטף מחולל לחץ. על מנת להבטיח את יעילותם של המטפים במקרה שריפה יש לנקוט אמצעי תחזוקה על ידי אדם הנקרא תחזוקאי מטפים שהוסמך לתפקיד זה מטעם רשות מוסמכת ועל פי תקן 129 חלק 1 שקובע כללי בקרה שוטפת וכללי תחזוקה של מטפים מטלטלים.
על ההכשרה
הכשרת תחזוקאי מטפים מטלטלים בנויה ומותאמת לתקן 129 חלק 1 שמפרט את כללי הבקרה השוטפת וכללי התחזוקה של מטפים מטלטלים במקום המצאם . הכשרת תחזוקאי מטפים מטלטלים
מעניקה לתחזוקאי המטפים הסמכה מקיפה בכל הנוגע לתקנות בטיחות, דיני כבאות ולנקיטת אמצעי מניעה שאתם יהיו אחראים על מניעת כשלים ועל כך שמקום העבודה יעמוד בכללי הבטיחות, תקן 129 חלק 1 מגדיר את תפקידי ותחומי האחריות של תחזוקאי המטפים ובמה כרוכה עבודתו השוטפת.
הכשרת תחזוקאי מטפים מטלטלים – תפקידים
במסגרת תפקידם אחרים תחזוקאי מטפים מטלטלים על הבקרה השוטפת של פעולות התחזוקה מתן רשות למילוי חוזר של מטפים, הליכי דיווח, הגדרות לתחומי אחריות של תחזוקאי המטפים המוסמך, תפקידי שירות התחזוקה המורשה לביצוע עבודות התחזוקה, התחזוקאי יהיה אחראי על מתן פתרונות יעילים לאחזקה מונעת למערכות ביתיות מסחריות תעשייתיות ובביצוע תחזוקה שוטפת על פי התקנות לאחר ההסמכה כתחזוקאי.
מהם התכנים בהכשרת תחזוקאי מטפים מטלטלים?
במסגרת ההכשרה ילמדו המשתתפים דיני כבאות, מהות האש מבחינת כימיה ופיזיקה של הבעירה, הכרת התקנים הישראלים, מנהל הגז וכוונות המחוקק, תקנים למטפים מטלטלים, דירוג כושר כיבוי מטפים מטלטלים, סקירה יסודית של חומרי הכיבוי, תכונותיהם ומנגנוני פעולתם, הציוד ההכרחי הנדרש לעבודות שירות התחזוקה, היבטים משפטיים שנובעים מאי הקפדה על כללי בטיחות יסודיים, היבטי בטיחות בתחזוקת מטפים מטלטלים ועוד.