גלגולים רבים ותמורות רבות עברה הפסיכותרפיה מאז היווסדה, כיום מונה תחום הפסיכותרפיה גישות ותיאוריות רבות כגון הגישה ההתנהגותית, הגישה הקוגניטיבית, הגישה הפסיכודינמית, ההומניסטית, טיפול משפחתי מערכתי וכיוצא בזה. מבין הגישות הרבות שמונה הפסיכותרפיה המודרנית בוחרים המטפלים לעתיד בגישה הטיפולית שמתאימה להם ולראיית העולם שלהם, ואתה הם ממשיכים במהלך הקריירה הטיפולית שלהם.
מסלול
הפסיכותרפיה האינטגרטיבית גורסת שעל המטפל לשלב בין כמה גישות טיפוליות בכדי להגיע לתוצאות אופטימליות. השימוש בכמות מסוימת של תיאוריות לכדי גישה מגובשת אחת מזרז ומוביל את תוצאותיה החיוביות של השיטה. השילוב הרווח הוא בדרך כלל זה של הגישה הפסיכודינמית והגישה הקוגניטיבית התנהגותית והגישה המשפחתית מערכתית, ומכאן נובע שמרביתה של תכנית הלימודים מתבססת על השילוב האינטגרטיבי הזה.
פסיכותרפיה אינטגרטיבית
הפסיכותרפיה האינטגרטיבית נושאת בחובה שתי משמעויות עיקריות שמתמזגות האחת בשנייה. משמעות אחת נוגעת לאינטגרציה שבין חלקיו השונים של האדם וצדדים שונים באישיותו (כגון פיזי, קוגניטיבי, רגשי, התנהגותי ומשפחתי). הגישה רואה את האדם כתמהיל של כל הצדדים השונים האלה, ומסיבה זו הגישה האינטגרטיבית צריכה להתייחס אל המטופל כתמהיל כזה על סך כל מרכיביו וחלקיו. המשמעות השנייה נוגעת לשילוב של כמה תיאוריות וגישות טיפוליות שיובילו לתוצאות טובות ולטיפול יעיל יותר.
פסיכותרפיה אינטגרטיבית – תכנים
בקורס יבחינו בשלושה מרכיבים עיקריים שהם אפיוני הבעיות והקשיים של המטופל, בחירת כלים ומתודות המותאמות לצרכיו ומאפייניו השונים של המטפל, בחינה מדוקדקת ומפורטת של המטפל והעלאת שאלות שנוגעות לאתיקה. בפן הפסיכופתולוגי יתמקד הקורס בהצגת קשיים ובעיות רווחות יותר בענף הפסיכולוגיה וקטלוג הפרעות ומחלות נפשיות שונות עם התמקדות בהפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח והפרעות אישיות ויילמדו גישות וטכניקות בפסיכותרפיה פסיכודינמית וכיצד מתארים את התמונה הסימפטומאטית האופיינית, מרכיבים סיבתיים בהתפתחות וכלים לאבחון והערכה, גישות וטכניקות בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית וטיפול על פי הגישה הנרטיבית.