העיסוק בסטדונטאות בישראל ידוע כיקר- שכר הלימוד, הגבוה בכל קנה מידה, מתווסף להוצאות המחייה המכובדות גם הן; ואכן, לעיתים קרובות מוצאים עצמם סטודנטים ישראלים אובדי עצות למול הכספים שהינם נדרשים לשלם. אופציה פופולארית להת מודדות עם אתגר זה היא הסתייעות במוסדות הפיננסיים, היינו הבנקים, המספקים תנאים נוחים והצעות מפתות ללקיחת הלוואות שונות ומשונות, החל מהלוואה עבור שכר הלימוד, דרך הלוואה לכיסוי המגורים וכלה בכזו המיועדת לרכישת כלי רכב.
אילו סוגי הלוואות לסטודנטים מוצעות כיום?
ובכן, קיימים שלושה סוגים של הלוואות לסטודנטים והם: הלוואה המוענקת למספר חודשים, בפריסה של כ10-12 תשלומים לאורך השנה; הלוואה בנקאית לתשלום שכר לימוד או למטרות אחרות, המאפשרת כיסוייה לאחר סיום הלימודים; והלוואה מחברת הלוואת מתמחה, המאפשרת את החזרתה לאחר שנים רבות ובפריסה רחבה. בכל הנוגע להלוואות לצורך מימון הלימודים, אלה מן הנפוצות ביותר ומאופיינות לרוב בריבית מופחתת והחזרים הפרוסים על פני שנת הלימודים או המוחזרים בסיום התואר ("תשופת גרייס"). יצוין, כי ישנן הלוואות המותאמות לחסטודנטים המשתייכים לפקולטות שונות ו"נבחרות" כגון: משפטים; רפואה; מחשבים; מנהל עסקים; הנדסת תוכנה; ועוד.
על מה יש להקפיד בעת לקיחת הלוואת סטודנטים?
ראשית, יש לשקול היטב מה הוא הסכום הדרוש לכל סטודנט באופן אישי, תוך התאמת כמות הכסף ליכולות העתידיות הצפויות לו. שנית, יש לבחון פרמטרים נוספים כגון: היכולת להחזיר את ההלוואה, בהתחשב במידת היציבות האישית והמשפחתית, הנוכחית והעתידית וביכולת החסכון; היכולת לפרוע את ההלוואה שלא במועדה; בדיקת תנאי ההלוואה מבחינה כלכלית; ונכונות הסכם ההלוואה מבחינה משפטית, במקרה הצורך תוך הסתייעות בעורך דין המתמחה בתחום.