לא אחת אנחנו שואלים את עצמנו שאלות פילוסופיות וקיומיות, אחת מהן היא יותר ארצית, פחות פילוסופית ונוגעת לקיום הממשי שלנו עלי אדמות – מדוע בכלל לעשות תואר? האם זה יעזור לי בחיים? מאחר שיש לכם עסק עם אנשים פרקטיים, ננסה לענות לכם על השאלות האלה באופן מעשי וישיר ככל הניתן. מה שנעשה כאן זה לפרוס בפניכם את כל היתרונות ומה שמשתמע מלימודי אקדמיים ואת התועלת שבהם.
תואר
עד לאחרונה כל מי שעשה תואר אקדמי יכהיה יכול להיות סמוך ובטוח שימצא עבודה קבועה ומכניסה בקלי קלות, היום העסק טיפה מורכב יותר ואקדמאים לא מעטים נתקלים בבעיה למצוא עבודה. כתוצאה מכך נאלצים אקדמאים רבים לעבוד במשרות שונות שאין להן כל קשר לתואר שעשו וחלקם אף עובדים במקומות שלא מחייבים הכשרה אקדמית ומרוויחים בהתאם. אם נעשה חישוב קר של ההשקעה הכספית הרבה וכן הזמן ש"שבוזבז" במהלך אותו תואר, עולה שאותם אקדמאים הפסידו. אם כך מדוע שווה להתאמץ ולעשות תואר?
התועלת שבלימודים אקדמיים – כדאיות
שאלת הכדאיות היא שאלה מצוינת, ולכן נפרק לגורמים את כל הסיבות והיעדים שלשמם אנשים טורחים ולומדים. ברמת העיקרון כל נושא שבו נבחר לעשות בו תואר יכין אותן ויהפוך אותנו למומחים באותו נושא, נושאים אלה הם למעשה מקצועות, וכמו כל מקצוע – יש מקצועות שקל למצוא בהם תעסוקה ויש כאלה מאתגרים יותר. כפי שכבר אמרנו, התואר מכשיר ומכין את הסטודנט לשדה מסוים, אך ישנן עוד שתי נקודות שיש לקחת בחשבון - עצם הלימודים במוסד אקדמי מכשיר את הסטודנטים ללכת על קו מחשבה משותף שאתו יוכלו לנתח בעיות ולמצוא פתרונות לאותן בעיות.
התועלת שבלימודים אקדמיים – יתרונות
נקודה נוספת שיש לקחת בחשבון ואשר היא נוגעת לתועלת שבחשיבה אקדמית נוגעת אף היא לדרך חשיבה מסוימת שתהיה משותפת לעולם האקדמי כולו. לימודים לתואר ראשון ולתארים מתקדמים מסייעים ותורמים לאדם במישור האישי ולא רק במישור הקרייריסטי. תועלת נוספת של לימודי השכלה גבוהה נוגעים לחשיבה האקדמית שמאפשרת יכולת חשיבה וניתוח אנליטים שמסייעים ותורמים בכל תחום בחיים ומרחיבים את האופקים.