כשאתם ניצבים בפני צומת ועליכם לבחור מסלול לימודים שבמקרה הזה הוא מסלול של השכלה גבוהה, יש מולכם כמה הסתעפויות והן מסגרות הלימודים השונות שאתן למעשה תשלימו ותממשו את הלימודים הגבוהים שלכם. במקרה שאתם מעוניינים בלימודי ערב, דעו לכם שהרבה מוסדות לימוד לא מנהיגים את אותם לימודים במסגרתם, וניתן ללמוד שם רק לימודי יום שנלמדים כמובן בשעות היום (לרוב עד השעה ארבע, הדבר תלוי גם בהיקף מערכת השעות והקורסים שלכם).
הבדלים
ננסה לעמוד כאן על ההבדלים בין המסלול של לימודי ערב לבין זה של לימודי יום. לימודי ערב מתאימים יותר לקהל יעד פחות סטנדרטי של סטודנטים. סטודנטים "סטנדרטים" נעים לרוב סביב טווח הגילאים של 20-24, ואשר סיימו את השירות הצבאי שלהם, את הטיול המסורתי ולרוב אותם סטודנטים מקדישים את רוב הזמן שלהם ללימודים ולכן הם לא עובדים, או שהם עובדים במשרה חלקית.
לימודי ערב, קהל יעד – ומי לומד בערב?
סטודנטים לרוב מקדישים את זמנם ואת מרצם ללימודים, בעיקר במקרה של לימודי תואר ראשון, אש ישנם סטודנטים רבים שאינם עונים להגדרה המסורתית של סטודנטים ואשר נאלצים לחלק זמנם בין העבודה במשרה מלאה שלה הם מחוייבים לבין הלימודים שלהם. אותם סטודנטים מחוייבים לקריירה או לעבודה בשעות היום ולכן הם נאלצים, או בוחרים ללמוד במסלול ערב וכך ללהטט בין זמנם הדחוק גם כך בין העבודה ללימודים.
לימודי ערב, קהל יעד – המסלול
לאותו קהל יעד של אנשים עסוקים במיוחד ושלרוב גם אינם עונים על ההגדרות הקלאסיות של הסטודנט הישראלי קיים מסלול ערב, אותו מסלול הוא גמיש יותר ואתו יכול הסטודנט להרכיב מערכת שעות שמתבצעת בשעות אחר הצהריים ובשעות הערב, וזאת כדי לאפשר לאותו סטודנט לעבוד בשעות היום ויחד עם זאת לשלב את העבודה עם הלימודים. ושוב, לטובת מי שמעוניין לשלב בין עבודה ללימודים – יש לקחת בחשבון שלא בכל מקום ניתן ללמוד במסלול ערב.