עולם ההייטק הוא עולם למוד סבל וידע כבר מפלות ועליות רבות. בועת ההייטק כפי שנוהגים לכנותה התפוצצה ושוקמה כבר מספר פעמים, ונוכחנו לדעת שסתם הספדנו אותה בטרם עת. נכון, כשהיא מתפוצצת מתנפצות אתה חברות סטארט אפ רבות, משכורות שמנות מתאיידות לאטן ועובדי הייטק רבים נעשים מובטלים. בתקופות כאלה קשה שלא להתאבל ולקונן ולבכות את לכתם של המחשבים בדמי ימיהם.
נופל וקם
כמו עוף החול, חוזר עולם ההיטק ומשתקם מחדש, ובכל גלגול שלו הוא נעשה חזק יותר ומתוחכם יותר, לצד השתקמותו של ענף ההיטק, המשק הישראלי מתחיל לחייך ומגלה אף הוא סימני התאוששות ראשוניים. המשרות הפתוחות בפני עובדי ההייטק נעשות רבות יותר ומאתגרות יותר ואליהם נלווה שכר שמן במיוחד של מהנדסי התוכנה. קשה להסביר את העליות והמורדות, אולם ניתן להצביע על שחקן ראשי בתחום ההייטק שהוא עולם הנדסת התוכנה.
מדוע כדאי להיות מהנדס תוכנה? – ככה
טוב, זו לא תשובה רצינית לשאלה כה הרת גורל, אבל היי, קראתם את מה שכתבנו כאן – עולם ההייטק מתבסס ומושתת בעיקר על הנדסת תוכנה, מה שאומר שמרכז העצבים נמצא שם, וזה אומר הרבה עבודה, ומכאן אנחנו מסיקים שיש כאן הרבה כסף, ובנוסף – הקריירה של מהנדס התוכנה היא רב גונית ועשירה (תרתי משמע) תנאי ההעסקה שלו והסיפוק הנובעים מהמקצוע שלו גבוהים ביותר אף הם.
מדוע כדאי להיות מהנדס תוכנה? – איך נעשים מהנדס תוכנה?
על מנת להפוך למהנדס תוכנה יש ללמוד את המקצוע במסגרת הכשרה אקדמית. הדגש במהלך תואר הנדסת תוכנה מושם על לימודי שפות התכנות, המתמטיקה והמדעים. זהו מסלול מאתגר ולא קל שדורש מאמץ ולימודים מרובים, השקעה בשעות למידה מרובות והקדשת זמן רב בעבודות ובפרויקטים שניתנים במהלך התואר. ההשקעה במקרה הזה היא הכרחית, וככל שתשקיעו יותר, כן תתקדמו יותר והסיכוי להפוך למהנדסי תוכנה מצליחים גדל.