גדעון סער, שר החינוך החליט להרחיב את אופקיהם של תלמידי התיכון, ומשנת הלימודים הבאה יוכלו התלמידים לבחור ללמוד סינית כמקצוע מורחב לבגרות. מכללת לוינסקי לחינוך החליטה להרים את הכפפה ולהכשיר מורים על מנת שילמדו את השפה הסינית בבתי הספר התיכוניים. מעתה הסינית תיכלל בין השפות האחרות שנלמדות במסגרת התיכון והן אנגלית, ערבית וצרפתית, ובדומה לשאר השפות, גם ללומדי השפה הסינית ייערך מבחן בגרות.
השפעת הסינית
גדעון סער החליט לצרף את ישראל אל בין המדינות שכוללות את השפה במסגרת הלימודים בבתי הספר. המגמה הסינית רווחת בעיקר בארצות הברית, שם היקפה הוא הגדול ביותר ומאות בתי ספר ברחבי ארצות הברית כבר מלמדים את השפה. נכון לעכשיו המצב בישראל שונה מעט וניתן למצוא רק 25 מורים לסינית, ורובם מלמדים את השפה באוניברסיטאות ולא במסגרת בתי ספר כחלק מהבגרות.
סינית בלוינסקי – החלטה
גדעון סער החליט לכלול את הסינית בתחילת השנה וכעת תלמידי התיכון בישראל יוכלו לגשת לבגרות בסינית, שתתווסף כאמור לשפות הבחירה האחרות במסגרת הבגרות (צרפתית, ערבית, רוסית או אמהרית, מלבד השפה האנגלית. החלטתו של סער הביאה את מכללת לוינסקי לחינוך להיות הראשונה שתיצור תוכנית לימודים לצורך הכשרת מורים שילמדו סינית במסגרת בית ספרית כחלק מהבגרות.
סינית בלוינסקי – יוזמה
השגרירות הסינית בישראל חברה למכללת לוינסקי, מה שמאפשר קיום קשר רשמי בין לוינסקי לבין מוסדות השכלה בסין, ובנוסף שיתוף הפעולה פועל למען קבלת מלגות לימודים עבור מורים שרוצים ללמוד בסין. יוזמה נוספת היא תכנית לחילופי מרצים ומורים בין המדינות. נשיאת מכללת לוינסקי אמרה שהמכללה פועלת מתוך ידיעה שהשפה הסינית, ובכלל, המודעות הגוברת כלפי סין מחייבת את הכרת המדינה והשפה, והמכללה אף מנצלת את עובדת היותה מכללה להכשרת מורים כדי ליישם את החלטת משרד החינוך ולהכשיר מורים לסינית.