למרות שהאוניברסיטאות מעדכנות אותנו מדי שנה בדבר מועדי ההתחלה והסיום לשנת הלימודים, אנחנו מתקשים להחליט מתי באמת מומלץ להירשם. האם מומלץ לחכות ולהירשם בחודש האחרון להרשמה, או שמא עדיף להיות בין הראשונים להירשם? ומה עם כל מי שיש לו על הראש בנוסף להכל פסיכומטרי או בחינות בגרות? לטובת כל המתחבטים ננסה לענות כאן על כל השאלות ולפזר במעט את הערפל.
מועדי הרשמה למכללות
להבדיל ממועדי ההרשמה לאוניברסיטאות, למכללות יש מועדי הרשמה שונים, וחכו, זה לא הכל, יש מועדי הרשמה שונים גם בין החוגים בתוך האוניברסיטאות עצמן, אבל זה שייך כבר לפרק אחר. המכללות, הידועות בגמישותן מאפשרות לכם להירשם גם בין מרץ עד יוני, ולעתים אף מאוחר יותר. יש מכללות שנאלצות להוריד את הרף בשל ירידה בביקוש, ולכן הן מאפשרות להירשם במועדים ממש מאוחרים ותנאי הקבלה שלהן מונמכים אף הם. במקרה של המכללות הנרשם יכול להתעכב עם ההחלטה עד לשלב שבו יקבל את התוצאות של הפסיכומטרי, ולהירשם רק אז.
מועדי הרשמה לאוניברסיטאות
במידה ואתם נמנים על אותם אנשים שמעוניינים ללמוד באוניברסיטה, דעו כי עדיף שתדחו את ההחלטה (את ההרשמה למעשה) עד לסוף פברואר. בדומה למכללות, גם האוניברסיטאות מאפשרות למועמדים להשלים את הנתונים אחרי ההרשמה, אך כאן מסתיים הדמיון ורק בחלק מהחוגים יקבלו את ציוני בגרות הקיץ. באופן גורף, כל החוגים מקבלים את ציוני בגרות החורף של אותה השנה.
מתי מומלץ להירשם? – חשוב לדעת
למרות שזו הכרזה גורפת, על מועמדים שטרם קיבלו את ציוני הבגרות ואת ציוני הבחינה הפסיכומטרית לדעת שעדיף קודם לגלות את הציונים, ואז ורק אז להחליט סופית ולהירשם, למרות שייתכן וזה ייעשה באיחור קל. במידה וכבר איחרתם את המועד, הירשמו עד סוף פברואר ונסו לשפר את כל מה שדורש שיפור אחר כך. במקרה הכי גרוע תוכלו לבקש דיון חוזר במועמדותכם אחרי שכבר קיבלתם את הציון של הפסיכומטרי.