הבריסטה הוא איש מקצוע לכל דבר, והוא אמון על הקפה, כשם שהסומלייה שהוא מלצר יין אמון על היינות במסעדה. על הבריסטה לשלוט באמנות הכנת הקפה ובכל מה שנוגע למכונות אספרסו. הוא אמור לשלוט שליטה מלאה בכל הנוגע לסוגי קפה שונים, תערובות, תכונות התערובות והמאפיינים שלהן, קליית קפה וכמובן היכרות עם מכונת האספרסו וכל הציוד שאיתו למעשה מכינים קפה. בריסטה טוב יודע להפיק כוסות קפה משובחות ולשלוט ביד רמה במכונת האספרסו ובממלכת הקפה הפרטית שלו.
יעדים
למרות שאנחנו מחשיבים את עצמנו למומחים לענייני קפה, אין מצב שנוכל לעסוק בתחום ולהפוך לבריסטה מבלי לקבל הכשרה. יש אלפי תערובות קפה, פולי קפה ובכלל – יש הרבה מה ללמוד על הקפה, שכן זהו עולם ומלואו שכדי לשלוט בו יש לעבור הכשרה מקיפה אך מרתקת. ההכשרה כוללת התוודעות מעמיקה ומפורטת בכל הקשור למכונת האספרסו ותפעולה, כיצד להכין את כוס האספרסו המושלמת, אמנות הקצפת החלב וכדומה.
קורס בריסטה – מה לומדים?
בקורס בריסטה תכירו את כל עולם הקפה, מפולי הקפה עד למכונת האספרסו. זהו קורס מדוקדק ומפורט ובו תכירו את מכונות האספרסו הרבות הקיימות בשוק, אופן תפעולן (כולל פקדי המכונה, מדדים ולחצים, הפעלה ותחזוקה שוטפת, כיצד לאתר תקלות טכניות ותיקון אותן תקלות באופן מיידי, תורת האספרסו המושלם (רמז, זה קשור למינונים, טמפרטורת המים, הטחינה, הדחיסה ואת היתר תגלו כבר בקורס). הקורס ילמד אתכם כיצד להקציף קפה באופן מושלם, סוגי האספרסו השונים, כיצד למזוג קפה וכיו"ב.
קורס בריסטה – עבודת הבריסטה
כדי להגיע לכוס הקפה האולטימטיבית יש להכיר את הדרך לשם. זה מתחיל ברכישת חומרי הגלם האיכותיים ביותר שהם פולי הקפה, ואז יש לאחסן את הפולים במקום מוגן ויבש בטמפרטורה מסוימת, בשלב הטחינה צריך לדעת מהם תנאי הלחות וכל הפרמטרים האחרים שנדרשים על מנת להפיק את מלוא הפוטנציאל של פולי הקפה. הבריסטה צריך גם להכיר את מכונת הקפה לפני ולפנים ולבדוק תמיד את לחץ המים והטמפרטורה שלהם.