מה עולה בגורלו של מי שעשה מבחן פסיכומטרי אך הציון שקיבל לא מספיק למסלול אליו התכוון להתקבל? בניגוד למה שכולם חושבים, אסור להרים ידיים, תמיד אפשר לשפר את ציון הפסיכומטרי, ובכלל, קחו לכם כלל לחיים – לא להרים ידיים, להמשיך להתעקש, בסוף תשיגו את מה שתרצו ותגיעו אל היעד הנכסף. במקרה הזה היעד הנכסף הוא שיפור ציון הפסיכומטרי, ואפשר לעשות את זה ולשפר את הציון בהרבה.
זכרון גורלי
אחת הפעולות הראשונות שעליכם לעשות היא ניתוח הציון שקיבלתם במבחן הפסיכומטרי, ונסו גם להיזכר מה היו הצעדים והדרכים בהם נקטתם כדי להתכונן לפסיכומטרי בגלגול הקודם – במילים אחרות, תשוו ביצועים. זוכרים את הסימולציות הידועות לשמצה? בטח עשיתם כמה לפני הבחינה הקודמת, זה הזמן לחזור על אותן סימולציות, מה שירענן את החוויה שחוויתם, יוכיח של שכחתם את מבנה הבחינה ולראות מה היו היכולות והידע שלכם לפני הבחינה הקודמת.
פסיכומטרי למנוסים – נושאים
בתחום החשיבה הכמותית, ערכו רענון וניתוח של מצבכם דאז, באותו גלגול קודם. שאלו את עצמכן ובדקו – יכול להיות שזלזלתם באלגברה, לא הבנתם את כל הבסיס האלגברי. אולי כאן תוכלו לעגל פינות ולהשתלם באלגברה, שווה להשקיע מאמץ וזמן בנושא, שכן זוהי תשתית שחוזרת על עצמה לכל אורך הבחינה. בדקו את עצמכם גם בגיאומטריה – האם אבחנתם איזושהי פוביה מגיאומטריה, כאן המקום להתעמת אתה. בבעיות כמותיות וגרפים ותרשימים לעומת זאת תוכלו לבהות מבלי להתאמץ, החלק שלהן בבחינה זניח.
פסיכומטרי למנוסים – אוצר מילים
זוכרים את כל המילים המוזרות והמיותרות שהייתם צריכים לשנן? אתם ודאי לא משתמשים בהן היום, וסביר להניח ששכחתם את כולן, אבל בין כה וכה עליכם לדעת בתור נבחנים חוזרים ובעלי ניסיון – אין טעם להשקיע יותר מדי בחלק הזה, ובטח שלא משתלם לכם להשקיע את הזמן המועט שיש לכם בחרישה על המילון. גם כאן מדובר בחלק זניח יותר של הפסיכומטרי שאתם יכולים להרשות לעצמכם לא להשקיע בו יותר מדי.