לאחר קבלת "אישור הכניסה" היוקרתי לעולם ההייטק – התואר הראשון במדעי המחשב, רבים בוחרים להמשיך לתואר שני שבו מתמודדים עם תכנים תיאורטיים ויישומיים מתחום חזית המחקר – לעתים גם תוך כתיבה של חיבור מדעי. התכנים לכל תעודת תואר שני במדעי המחשב יכולים להשתנות בין מוסדות הלימוד.
אם בתחילת עידן ההייטק בישראל די היה להחזיק בתואר ראשון במדעי המחשב או לסיים קורס תכנות בסיסי כדי להשתלב במשרות רווחיות ומבוקשות בתחום המחשבים וההייטק, התפתחותו של הענף והצפתו באנשי מקצוע רבים בתחום הטכנולוגיה והמחשוב יצרה כורח ליצור רמה נוספת לצרכי מחקר ופיתוח בתחום, ולקדם את העוסקים במשרות הביניים בהייטק ובתחומים הנושקים לו לעבר משרות יוקרתיות בכירות בין אם באופן עצמאי ובין אם בארגונים הגדולים.
מסלולי לימודים שונים
מסלולי הלימודים לתואר שני במדעי המחשב מגוונים את יכולת הבחירה; ניתן לבחור בין מסלול עם תזה – כלומר מסלול מחקרי שבו רוכשים כלי מחקר כדי לפתח את התחום, השני הינו מסלול ללא תזה, ובו לומדים עוד ועוד קורסים בתחום העניין שבו הלומד מתמחה ויכול להיות גם מסלול המשלב בין התואר השני לשלישי – מסלול שעיקרו מחקרי.
תחומי התמחות אפשריים
תחומי ההתמחות יכולים לכלול תכנים מעולם הרובוטיקה, אחזור מידע – בינה מלאכותית, תקשורת מחשבים ואבטחת מידע, אלגורית מיקה וחישוביות, סיבוכיות, קריפטוגרפיה וכל תחום שהוא מתפתח, רלבנטי ויש בו שאלת מחקר שיש בה עניין. כדי להירשם לתוכנית לימודים להתמחות בתחום מדעי המחשב לתואר שני אין צורך לבחור מראש את התחום כיון שלומדים בדרך כלל את לימודי הליבה קודם.
|
|
מדעי המחשב לתואר שני- מעטים הממשיכים לתואר זה וחבל. |
|
|
נושאי לימוד אפשריים לתואר שני במדעי המחשב
נושאי הלימוד יכולים להשתנות ולהיות בין היתר רשתות ניתוב ומיון, מערכות של תוכנה וחומרה, אלגוריתמים סדרתיים, תכנון גיאומטרי, קריפטוגרפיה, מבני נתונים, אנליזה נומרית, הנדסת תוכנה, בינה מלאכותית, רובוטיקה, עיבוד דיגיטלי לתמונות, רשתות בתקשורת מחשבים, מודלים במערכות מחשוב, בלשנות חישובית ועוד.
תכני תואר רלבנטיים לתעסוקה עתידית
מי שאינו מתכנן להרוויח לחמו ממחקר בלבד – אם ניתן, ולהשתלב בתעשיות שונות, הרי שתעשיית ההייטק הישראלית והבין לאומית בדרך כלל עובדת בשילוב עם האקדמיות, כך שבוגרים מצטיינים או שתחום מחקרם רלבנטי יכולים להתקבל לעבוד בחברות מובילות בעולם, תוך טיפוח העובדים במהלך שנות העבודה ופיתוח המקצוע באמצעות השתלמויות גם על חשבון החברה, כמו למשל בחברות IBM, Google, Cisco, Intel, Check-Point ואחרות.
לקריאה נוספת בנושא...
שת"פ בין אונ' קורנל והטכניון
הכל על מדעי המחשב